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dc.contributor.author
Peteán, Melina  
dc.contributor.author
Beccaría, Alejandro  
dc.contributor.author
Burns, Patricia Graciela  
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian  
dc.contributor.author
Zacarías, María Florencia  
dc.contributor.author
Binetti, Ana Griselda  
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto  
dc.contributor.author
Vinderola, Celso Gabriel  
dc.date.available
2017-02-21T17:46:31Z  
dc.date.issued
2014-01  
dc.identifier.citation
Peteán, Melina; Beccaría, Alejandro; Burns, Patricia Graciela; Sihufe, Guillermo Adrian; Zacarías, María Florencia; et al.; Influence of technological variables on the functionality of the cell-free supernantant of fermented buttermilk; Wiley; International Journal Of Dairy Technology; 67; 1; 1-2014; 39-46  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/13261  
dc.description.abstract
Buttermilk is a suitable substrate for fermentation with proteolytic strains of Lactobacillus in order to release peptide fractions able to enhance the gut mucosal immune system. We aimed to determine the influence of the degree of proteolysis of buttermilkproteins on their functionality. Animals received for 7 consecutive days the cell-freefraction of 10 or 20% (w/v) buttermilk fermented with Lactobacillus delbrueckii subsp.lactis 210 at pH 6 contant. pH was controlled either with NaOH or Ca(OH)2. No significant differences in the number of IgA-producing cells in the small intestine of mice were found.The functional capacity of the product under study was not affected by the technologicalvariables considered.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Functionality  
dc.subject
Fermented Buttermilk  
dc.subject
Cell-Free Fraction  
dc.subject
Iga  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Influence of technological variables on the functionality of the cell-free supernantant of fermented buttermilk  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2016-11-23T20:14:07Z  
dc.identifier.eissn
1471-0307  
dc.journal.volume
67  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
39-46  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Peteán, Melina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Beccaría, Alejandro. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Bioquímica y Ciencias Biológicas.Laboratorio de Fermentaciones; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Burns, Patricia Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química (i); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zacarías, María Florencia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Binetti, Ana Griselda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vinderola, Celso Gabriel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12097  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12097/abstract