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dc.contributor.author
Peteán, Melina
dc.contributor.author
Beccaría, Alejandro
dc.contributor.author
Burns, Patricia Graciela
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian
dc.contributor.author
Zacarías, María Florencia
dc.contributor.author
Binetti, Ana Griselda
dc.contributor.author
Reinheimer, Jorge Alberto
dc.contributor.author
Vinderola, Celso Gabriel
dc.date.available
2017-02-21T17:46:31Z
dc.date.issued
2014-01
dc.identifier.citation
Peteán, Melina; Beccaría, Alejandro; Burns, Patricia Graciela; Sihufe, Guillermo Adrian; Zacarías, María Florencia; et al.; Influence of technological variables on the functionality of the cell-free supernantant of fermented buttermilk; Wiley; International Journal Of Dairy Technology; 67; 1; 1-2014; 39-46
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/13261
dc.description.abstract
Buttermilk is a suitable substrate for fermentation with proteolytic strains of Lactobacillus in order to release peptide fractions able to enhance the gut mucosal immune system. We aimed to determine the influence of the degree of proteolysis of buttermilkproteins on their functionality. Animals received for 7 consecutive days the cell-freefraction of 10 or 20% (w/v) buttermilk fermented with Lactobacillus delbrueckii subsp.lactis 210 at pH 6 contant. pH was controlled either with NaOH or Ca(OH)2. No significant differences in the number of IgA-producing cells in the small intestine of mice were found.The functional capacity of the product under study was not affected by the technologicalvariables considered.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Functionality
dc.subject
Fermented Buttermilk
dc.subject
Cell-Free Fraction
dc.subject
Iga
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Influence of technological variables on the functionality of the cell-free supernantant of fermented buttermilk
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2016-11-23T20:14:07Z
dc.identifier.eissn
1471-0307
dc.journal.volume
67
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
39-46
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Peteán, Melina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Beccaría, Alejandro. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de
Bioquímica y Ciencias Biológicas.Laboratorio de Fermentaciones; Argentina
dc.description.fil
Fil: Burns, Patricia Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico para la Industria Química (i); Argentina
dc.description.fil
Fil: Zacarías, María Florencia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Binetti, Ana Griselda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Reinheimer, Jorge Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vinderola, Celso Gabriel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Lactologia Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12097
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12097/abstract
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