Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Omarini, Alejandra Beatriz  
dc.contributor.author
Achimón, Fernanda  
dc.contributor.author
Brito, Vanessa Daniela  
dc.contributor.author
Zygadlo, Julio Alberto  
dc.date.available
2021-05-13T21:44:39Z  
dc.date.issued
2020-12  
dc.identifier.citation
Omarini, Alejandra Beatriz; Achimón, Fernanda; Brito, Vanessa Daniela; Zygadlo, Julio Alberto; Fermentation as an alternative process for the development of bioinsecticides; MDPI; Fermentation; 6; 4; 12-2020; 1-15  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/132010  
dc.description.abstract
Currently, insect pest control is carried out through the application of synthetic insecticides which have been related to harmful effects on both human and environmental health, as well as to the development of resistant pest populations. In this context, the development of newand natural insecticides is necessary. Agricultural and forestry waste or by‐products are very low‐cost substrates that can be converted by microorganisms into useful value‐added bioactive products through fermentation processes. In this review we discuss recent discoveries of compounds obtained from fermented substrates along with their insecticidal, antifeedant, and repellent activities. Fermentation products obtained from agricultural and forestry waste are described indetail. The fermentation of the pure secondary metabolite such as terpenes and phenols is also included.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
MDPI  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FERMENTATION  
dc.subject
AGRO-INDUSTRIAL WASTE  
dc.subject
BIOACTIVE COMPOUNDS  
dc.subject
INSECTICIDAL PROPERTIES  
dc.subject.classification
Otros Tópicos Biológicos  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Fermentation as an alternative process for the development of bioinsecticides  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-02-10T20:46:38Z  
dc.identifier.eissn
2311-5637  
dc.journal.volume
6  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
1-15  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.description.fil
Fil: Omarini, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Achimón, Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Brito, Vanessa Daniela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zygadlo, Julio Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.journal.title
Fermentation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2311-5637/6/4/120  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/fermentation6040120