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dc.contributor.author
Quiroga, Alejandra Viviana
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.contributor.author
Puppo, Maria Cecilia
dc.date.available
2021-05-11T13:11:32Z
dc.date.issued
2010-05
dc.identifier.citation
Quiroga, Alejandra Viviana; Añon, Maria Cristina; Puppo, Maria Cecilia; Characterization of soybean proteins-fatty acid systems; Springer; Journal of the American Oil Chemists Society; 87; 5; 5-2010; 507-514
dc.identifier.issn
0003-021X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/131804
dc.description.abstract
This study investigated, with the aim of obtaining more flexible and hydrophobic proteins, the attachment of a low chain fatty acid, decanoic acid, to alkaline and acid soybean proteins; and the effect on their conformational and functional properties. The extent of esterification was high at acid pH and also increased with heating. Protein solubility decreased, mainly at the highest temperature (60 _C). Increasing levels of fatty acid formed a complex with a slightly more soluble protein with less surface hydrophobicity. Esterified proteins exhibited aggregation/dissociation and were stabilized by different protein subunits belonging to 7S and 11S globulins. Denaturation of these soybean protein fractions (7S and 11S) were also detected in these complexes. The highest level of fatty acids favored formation of a more ordered protein structure.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
DECANOIC ACID ESTERIFICATION
dc.subject
PROTEIN STRUCTURAL CHANGES
dc.subject
SOYBEAN PROTEINS
dc.subject
THERMAL BEHAVIOR
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Characterization of soybean proteins-fatty acid systems
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-04-23T13:48:38Z
dc.journal.volume
87
dc.journal.number
5
dc.journal.pagination
507-514
dc.journal.pais
Alemania
dc.description.fil
Fil: Quiroga, Alejandra Viviana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of the American Oil Chemists Society
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11746-009-1522-0
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://acortar.link/OEIUp
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