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dc.contributor.author
Goñi, Sandro Mauricio
dc.contributor.author
Purlis, Emmanuel
dc.date.available
2021-05-07T10:54:11Z
dc.date.issued
2010-04
dc.identifier.citation
Goñi, Sandro Mauricio; Purlis, Emmanuel; Geometric modelling of heterogeneous and complex foods; Elsevier; Journal of Food Engineering; 97; 4; 4-2010; 547-554
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/131622
dc.description.abstract
A procedure to obtain realistic geometric models of foods having different inner tissues or sub–regions is developed. The proposed methodology consists in colour segmentation of food images using a distance criterion, obtaining a reduced set of pixels representing univocally all boundaries of food sub–regions, and finally construction of the geometric model through linear interpolation. The procedure was applied to samples of different nature and complexity. The geometric models were assessed in two different ways, i.e. evaluating the performance of the image segmentation step and simulating a chilling process. The former provided an objective assessment while the later verified the usefulness of the geometric models. An optimized scenario was found between the approximation degree of the food boundaries and the computational resources involved in process simulation. Furthermore, the presented procedure can be used to perform food quality evaluation.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
FOOD PROCESS MODELLING
dc.subject
IMAGE COLOUR SEGMENTATION
dc.subject
IRREGULAR SHAPE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Geometric modelling of heterogeneous and complex foods
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-04-23T13:48:48Z
dc.identifier.eissn
1873-5770
dc.journal.volume
97
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
547-554
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Goñi, Sandro Mauricio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Purlis, Emmanuel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0260877409005846
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2009.11.017
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