Evento
A maternal diet enriched in olive oil prevents pro-inflammatory alterations in term placentas from diabetic pregnant women
Gomez Ribot, Dalmiro Leonardo Antonio
; Díaz, Esteban; Fazio, María Victoria; Macchi, Silvia; Capobianco, Evangelina Lorena
; Jawerbaum, Alicia Sandra
Tipo del evento:
Otro
Nombre del evento:
International Federation of Placenta Associations
Fecha del evento:
10/09/2019
Institución Organizadora:
International Federation of Placenta Associations;
Sociedad Argentina de Biología;
Sociedad Argentina de Diabetes;
Sociedad Argentina de Endocrinología Ginecológica y Reproductiva;
Sociedad Argentina de Investigación Bioquímica y Biología Molecular;
Sociedad Argentina de Investigación Clínica;
Sociedad de Obstetricia y Ginecología de Buenos Aires;
Título de la revista:
Placenta
Editorial:
Elsevier Ireland
ISSN:
0143-4004
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
Gestational diabetes mellitus (GDM) induces a pro-inflammatory intrauterine environment and alters placental function. Peroxisome proliferator-activated receptors (PPARs) are ligand activated transcription factors that regulate the expression of genes involved in antiinflammatory processes. Olive oil (OO) is enriched in oleic acid, a PPAR activator. We hypothesize that a maternal diet enriched in OO is capable of activating PPAR pathways and reducing pro-inflammatory markers in term placentas
Palabras clave:
OLIVE OIL
,
PLACENTA
,
DIABETES
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Eventos(CEFYBO)
Eventos de CENTRO DE ESTUDIOS FARMACOLOGICOS Y BOTANICOS
Eventos de CENTRO DE ESTUDIOS FARMACOLOGICOS Y BOTANICOS
Citación
A maternal diet enriched in olive oil prevents pro-inflammatory alterations in term placentas from diabetic pregnant women; International Federation of Placenta Associations; Buenos Aires; Argentina; 2019; e16-e16
Compartir