Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Meat from the wild: extractive uses of wildlife and alternatives for sustainability

Título del libro: Current Trends in Wildlife Research

van Vliet, Nathalie; Cornelis, Daniel; Beck, Harald; Lindsey, Peter; Nasi, Robert; Lebel, Sébastien; Moreno Calderón, Jessica LizethIcon ; Fragoso, José; Jori, Ferran
Otros responsables: Mateo, Rafael; Arroyo, Beatriz; Garcia, Jesus T.
Fecha de publicación: 2016
Editorial: Springer
ISSN: 2366-8733
e-ISSN: 2366-8741
ISBN: 978-3-319-27912-1
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Ecología; Conservación de la Biodiversidad

Resumen

Hunting and gathering remained the main mode of subsistence of humanity for hundreds of thousands of years, beginning some 1.8 million years ago, and until the Neolithic Revolution (some 10,000 years ago), when agriculture gradually spread through human societies (Marlowe 2005). Hunter-gatherer societies obtained their food directly from ?natural? ecosystems, by hunting wild animals and collecting wild plants (Richerson et al. 1996). Early agrarian societies started planting desired crops on suitable lands, competing with wildlife for space and resources. As agrarian societies evolved, techniques for planting and harvesting became technologically more advanced and more efficient (Richerson et al. 1996). Innovations thus allowed the human population to grow and to colonize nearly every terrestrial ecosystem type on Earth.
Palabras clave: Animal ecology , Wildlife biology , Wildlife management
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.816Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/130339
URL: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-27912-1_10
DOI: https://doi.org/10.1007/978-3-319-27912-1_10
Colecciones
Capítulos de libros(CCT - MENDOZA)
Capítulos de libros de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - MENDOZA
Citación
van Vliet, Nathalie; Cornelis, Daniel; Beck, Harald; Lindsey, Peter; Nasi, Robert; et al.; Meat from the wild: extractive uses of wildlife and alternatives for sustainability; Springer; 1; 2016; 225-265
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES