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dc.contributor.author
Miranda Villa, Patricia Paola  
dc.contributor.author
Cervilla, Natalia Soledad  
dc.contributor.author
Mufari, Jesica Romina  
dc.contributor.author
Bergesse, Antonella Estefanía  
dc.contributor.author
Calandri, Edgardo Luis  
dc.contributor.other
Castanheira, Isabel  
dc.contributor.other
Sammán, Norma  
dc.contributor.other
Muñoz, Loreto  
dc.contributor.other
Haros, Claudia Monika  
dc.date.available
2021-04-09T20:13:17Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Making Nutritious Gluten-Free Foods from Quinoa Seeds and Its Flours; The 2nd International Conference of Ia ValSe-Food Network; Lisboa; Portugal; 2019; 1-9; 5  
dc.identifier.issn
2504-3900  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/129753  
dc.description.abstract
Celiac disease is affecting around 1% of the world population and an effective treatmentneeds to exclude gluten. Quinoa is a high-quality gluten-free protein, and starch-rich endosperm,like the cereals. Protein contents and theoretical Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score(PDCAAS) were evaluated in quinoas from Northwest and Centre of Argentina. A batter-typegluten-free quinoa bread was developed, showing good volume, taste, nutritional quality and agood long-lasting texture. Malted quinoa seeds? quality indicators rose until 48 h of germination;after that, an unpleasant taste was developed. Muffins made with that flour showed acceptable taste.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
MDPI  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/  
dc.subject
AMINO ACIDS  
dc.subject
BREADS  
dc.subject
GERMINATES  
dc.subject
MUFFINS  
dc.subject
PROTEINS  
dc.subject
QUINOA  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Making Nutritious Gluten-Free Foods from Quinoa Seeds and Its Flours  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject  
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia  
dc.date.updated
2021-04-08T19:43:54Z  
dc.journal.volume
53  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
1-9; 5  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Basilea  
dc.description.fil
Fil: Miranda Villa, Patricia Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cervilla, Natalia Soledad. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Medicina. Escuela de Nutrición; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mufari, Jesica Romina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bergesse, Antonella Estefanía. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Calandri, Edgardo Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2504-3900/53/1/5  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/proceedings2020053005  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
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Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.coverage
Internacional  
dc.type.subtype
Congreso  
dc.description.nombreEvento
The 2nd International Conference of Ia ValSe-Food Network  
dc.date.evento
2019-10-21  
dc.description.ciudadEvento
Lisboa  
dc.description.paisEvento
Portugal  
dc.type.publicacion
Journal  
dc.description.institucionOrganizadora
National Institute of Health Doutor Ricardo Jorge  
dc.source.revista
Proceedings  
dc.date.eventoHasta
2019-10-22  
dc.type
Congreso