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dc.contributor.author
Miranda Villa, Patricia Paola
dc.contributor.author
Cervilla, Natalia Soledad
dc.contributor.author
Mufari, Jesica Romina
dc.contributor.author
Bergesse, Antonella Estefanía
dc.contributor.author
Calandri, Edgardo Luis
dc.contributor.other
Castanheira, Isabel
dc.contributor.other
Sammán, Norma
dc.contributor.other
Muñoz, Loreto
dc.contributor.other
Haros, Claudia Monika
dc.date.available
2021-04-09T20:13:17Z
dc.date.issued
2020
dc.identifier.citation
Making Nutritious Gluten-Free Foods from Quinoa Seeds and Its Flours; The 2nd International Conference of Ia ValSe-Food Network; Lisboa; Portugal; 2019; 1-9; 5
dc.identifier.issn
2504-3900
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/129753
dc.description.abstract
Celiac disease is affecting around 1% of the world population and an effective treatmentneeds to exclude gluten. Quinoa is a high-quality gluten-free protein, and starch-rich endosperm,like the cereals. Protein contents and theoretical Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score(PDCAAS) were evaluated in quinoas from Northwest and Centre of Argentina. A batter-typegluten-free quinoa bread was developed, showing good volume, taste, nutritional quality and agood long-lasting texture. Malted quinoa seeds? quality indicators rose until 48 h of germination;after that, an unpleasant taste was developed. Muffins made with that flour showed acceptable taste.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
MDPI
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
AMINO ACIDS
dc.subject
BREADS
dc.subject
GERMINATES
dc.subject
MUFFINS
dc.subject
PROTEINS
dc.subject
QUINOA
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Making Nutritious Gluten-Free Foods from Quinoa Seeds and Its Flours
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia
dc.date.updated
2021-04-08T19:43:54Z
dc.journal.volume
53
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
1-9; 5
dc.journal.pais
Suiza
dc.journal.ciudad
Basilea
dc.description.fil
Fil: Miranda Villa, Patricia Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cervilla, Natalia Soledad. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Medicina. Escuela de Nutrición; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mufari, Jesica Romina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bergesse, Antonella Estefanía. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Calandri, Edgardo Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto de Ciencias y Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2504-3900/53/1/5
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/proceedings2020053005
dc.conicet.rol
Autor
dc.conicet.rol
Autor
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Autor
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Autor
dc.conicet.rol
Autor
dc.coverage
Internacional
dc.type.subtype
Congreso
dc.description.nombreEvento
The 2nd International Conference of Ia ValSe-Food Network
dc.date.evento
2019-10-21
dc.description.ciudadEvento
Lisboa
dc.description.paisEvento
Portugal
dc.type.publicacion
Journal
dc.description.institucionOrganizadora
National Institute of Health Doutor Ricardo Jorge
dc.source.revista
Proceedings
dc.date.eventoHasta
2019-10-22
dc.type
Congreso
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