Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Jovanovich, Germán
dc.contributor.author
Campaña, Leda
dc.contributor.author
Cardós, Miguel
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena
dc.date.available
2021-03-19T16:14:34Z
dc.date.issued
2003-12
dc.identifier.citation
Jovanovich, Germán; Campaña, Leda; Cardós, Miguel; Lupano, Cecilia Elena; Correlation Between Starch Damage, Alveograph Parameters, Water Absorption and Gelatinization Enthalpy in Flours Obtained by Industrial Milling of Argentinian Wheats; Medwell Publishing; Journal of Food Technology; 1; 4; 12-2003; 168-172
dc.identifier.issn
1684-8462
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/128657
dc.description.abstract
Flours obtained by industrial milling of different argentinian wheats, including flour 000, flour 0000, different milling fractions, and flour obtained with a Bühler mill, were utilized to correlate the farinograph and alveograph parameters and the enthalpy of starch gelatinization, with the starch damage. In some cases, the same wheat sample was milled with different roll pressure, in order to obtain different levels of starch damage with the same wheat. The degree of starch damage affected the water absorption, the parameters P and P/L of the alveograph, and the enthalpy of starch gelatinization. The enthalpy of starch gelatinization correlates better with starch damage when differences in the degree of damaged starch are the result of applying a different pressure of the roll during milling. The parameter P/L seems to be the most sensible to reflect the different roll pressure during milling.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Medwell Publishing
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
STARCH DAMAGE
dc.subject
ALVEOGRAPH PARAMETERS
dc.subject
FLOUR
dc.subject
GELATINIZATION ENTHALPY
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Correlation Between Starch Damage, Alveograph Parameters, Water Absorption and Gelatinization Enthalpy in Flours Obtained by Industrial Milling of Argentinian Wheats
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-02-17T20:11:26Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
168-172
dc.journal.pais
Pakistán
dc.description.fil
Fil: Jovanovich, Germán. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Campaña, Leda. No especifíca;
dc.description.fil
Fil: Cardós, Miguel. No especifíca;
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y9uxq9oz
Archivos asociados