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dc.contributor.author
Piriz Carrillo, Veronica Raquel  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Fassola, Hugo Enrique  
dc.contributor.author
Mugridge, Alicia  
dc.date.available
2021-03-18T13:24:14Z  
dc.date.issued
2003-07  
dc.identifier.citation
Piriz Carrillo, Veronica Raquel; Chaves, Alicia Raquel; Fassola, Hugo Enrique; Mugridge, Alicia; Refrigerated storage of seeds of Araucaria angustifolia (Bert.) O. Kuntze over a period of 24 months; International Seed Testing Association; Seed Science And Technology; 31; 2; 7-2003; 411-421  
dc.identifier.issn
0251-0952  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/128508  
dc.description.abstract
The objective of the present work was to preserve the germination capacity of Araucaria angustifolia (Bert.) O. Kuntze seeds over a period longer than 12 months by using refrigerated storage and modified atmospheres inside the package. The refrigerated storage were conducted in cold stores set at 0, 4 and 10°C. The modified atmosphere was generated by using packagings made up of flexible plastic films: polyethylene (PE) and Ethyl Vynil Acetate (EVA) with different permeabilities to gases and water vapor. Determinations of weight loss, package atmosphere composition, moisture content, starch content and seed germination capacity were conducted on samples every two months. The results showed that weight losses increase during storage in all conditions tested with lowest values recorded for the storage at 0°C. In turn, the seed moisture content increased by about 10%, while starch concentration decreased but not enough to be statistically significant, though the decrease was more noticeable at 10°C. Concerning the proportion of CO2 found after the first 7 storage months, it was higher both at 4 and 10°C in packagings made of PE. Germination capacities found were different, depending on the films used, refrigeration temperatures and storage times tested. Germination capacities were best kept during storage at 0°C.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
International Seed Testing Association  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Storage  
dc.subject
Seed  
dc.subject
Conservation  
dc.subject
Vigor  
dc.subject.classification
Otras Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Refrigerated storage of seeds of Araucaria angustifolia (Bert.) O. Kuntze over a period of 24 months  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-02-17T20:09:59Z  
dc.journal.volume
31  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
411-421  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Bassersdorf  
dc.description.fil
Fil: Piriz Carrillo, Veronica Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fassola, Hugo Enrique. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mugridge, Alicia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Seed Science And Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yfy2ztor  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.15258/sst.2003.31.2.18