Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Piriz Carrillo, Veronica Raquel
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Fassola, Hugo Enrique
dc.contributor.author
Mugridge, Alicia
dc.date.available
2021-03-18T13:24:14Z
dc.date.issued
2003-07
dc.identifier.citation
Piriz Carrillo, Veronica Raquel; Chaves, Alicia Raquel; Fassola, Hugo Enrique; Mugridge, Alicia; Refrigerated storage of seeds of Araucaria angustifolia (Bert.) O. Kuntze over a period of 24 months; International Seed Testing Association; Seed Science And Technology; 31; 2; 7-2003; 411-421
dc.identifier.issn
0251-0952
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/128508
dc.description.abstract
The objective of the present work was to preserve the germination capacity of Araucaria angustifolia (Bert.) O. Kuntze seeds over a period longer than 12 months by using refrigerated storage and modified atmospheres inside the package. The refrigerated storage were conducted in cold stores set at 0, 4 and 10°C. The modified atmosphere was generated by using packagings made up of flexible plastic films: polyethylene (PE) and Ethyl Vynil Acetate (EVA) with different permeabilities to gases and water vapor. Determinations of weight loss, package atmosphere composition, moisture content, starch content and seed germination capacity were conducted on samples every two months. The results showed that weight losses increase during storage in all conditions tested with lowest values recorded for the storage at 0°C. In turn, the seed moisture content increased by about 10%, while starch concentration decreased but not enough to be statistically significant, though the decrease was more noticeable at 10°C. Concerning the proportion of CO2 found after the first 7 storage months, it was higher both at 4 and 10°C in packagings made of PE. Germination capacities found were different, depending on the films used, refrigeration temperatures and storage times tested. Germination capacities were best kept during storage at 0°C.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
International Seed Testing Association
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Storage
dc.subject
Seed
dc.subject
Conservation
dc.subject
Vigor
dc.subject.classification
Otras Biotecnología Agropecuaria
dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Refrigerated storage of seeds of Araucaria angustifolia (Bert.) O. Kuntze over a period of 24 months
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-02-17T20:09:59Z
dc.journal.volume
31
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
411-421
dc.journal.pais
Suiza
dc.journal.ciudad
Bassersdorf
dc.description.fil
Fil: Piriz Carrillo, Veronica Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fassola, Hugo Enrique. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mugridge, Alicia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Seed Science And Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yfy2ztor
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.15258/sst.2003.31.2.18
Archivos asociados