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dc.contributor.author
Márquez, C.A.
dc.contributor.author
Salvadori, Viviana Olga
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.contributor.author
de Michelis, Antonio
dc.date.available
2021-03-11T14:58:48Z
dc.date.issued
2003-04
dc.identifier.citation
Márquez, C.A.; Salvadori, Viviana Olga; Mascheroni, Rodolfo Horacio; de Michelis, Antonio; Application of transfer functions to the thermal processing of sweet and sour cherries preserves: Influence of particle and container sizes; Sage Publications Ltd; Food Science and Technology International; 9; 2; 4-2003; 69-76
dc.identifier.issn
1082-0132
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/128073
dc.description.abstract
The conditions of thermal processing of fruit preserves packed in transparent glass containers have great importance from the point of view of the final product appearance. Process simulation can allow to predict the quality of the product and its possible degradation. This work applied the transfer function method to simulate the pasteurisation of whole sweet and sour cherries canned in glass containers, with a 25 °Brix sucrose solution as covering liquid, and the predicted results were experimentally tested. The influence of fruit and container diameters on the treatment times was analysed. Kinetic models for enzyme degradation were coupled to the prediction model as examples of the possibilities of optimising the whole pasteurisation process. The accuracy (average error in predicted temperatures: 2.1%) of the simulation method was satisfactory for practical purposes, its use resulted simple and fast, and it allowed adjusting of pasteurisation times, even during the process.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Sage Publications Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CHERRIES
dc.subject
KINETICS
dc.subject
PRESERVES
dc.subject
SIMULATION
dc.subject
THERMAL PROCESSING
dc.subject
TRANSFER FUNCTIONS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Application of transfer functions to the thermal processing of sweet and sour cherries preserves: Influence of particle and container sizes
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-02-17T20:10:54Z
dc.identifier.eissn
1532-1738
dc.journal.volume
9
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
69-76
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Márquez, C.A.. Universidad Nacional de Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvadori, Viviana Olga. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: de Michelis, Antonio. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
Food Science and Technology International
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1177/1082013203009002001
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/ycf8rhen
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