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dc.contributor.author
Tironi, Valeria Anahi  
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.date.available
2021-03-10T15:15:05Z  
dc.date.issued
2003-01  
dc.identifier.citation
Tironi, Valeria Anahi; Tomás, Mabel Cristina; Añon, Maria Cristina; Effect of malonaldehyde on the gelation properties of myofibrillar proteins of sea salmon; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Science; 68; 1; 1-2003; 42-47  
dc.identifier.issn
0022-1147  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/127963  
dc.description.abstract
Myofibrillar proteins incubated with malonaldehyde (27°C, t = 0 to 8 h) were used to prepare gels by thermal treatment (80°C, 45 min). Malonaldehyde did not produce significant modifications (P > 0.05) in the storage modulus (G') and complex viscosity (η*) except for t = 0. Texture analysis showed a significant increase (P < 0.05) in elasticity and cohesiveness with hardness approximately constant. Relaxation test presented a marked increase in the elasticity index. A significant decrease (P < 0.05) in water holding capacity (WHC) was recorded. Ultrastructure showed a different network with the appearance of big filaments. Electrophoretic patterns of protein dispersions remainder after gel formation showed a decrease of 81, 53, 25 to 50, and 20 kDa polypeptides.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
MALONALDEHYDE  
dc.subject
MYOFIBRILLAR PROTEINS  
dc.subject
PSEUDOPERCIS SEMIFASCIATA  
dc.subject
SEA SALMON  
dc.subject
THERMAL GELATION  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effect of malonaldehyde on the gelation properties of myofibrillar proteins of sea salmon  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-02-17T20:11:10Z  
dc.journal.volume
68  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
42-47  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Tironi, Valeria Anahi. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/ybzvje7g  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2003.tb14111.x