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dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés  
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica  
dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén  
dc.contributor.author
Bergamini, Carina Viviana  
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina  
dc.contributor.other
Morton, Arnold E.  
dc.date.available
2021-03-04T18:19:45Z  
dc.date.issued
2015  
dc.identifier.citation
Vénica, Claudia Inés; Wolf, Irma Veronica; Vélez, María Ayelén; Bergamini, Carina Viviana; Perotti, Maria Cristina; Bioactive compounds in fermented dairy foods; Nova Science Publishers; 2015; 1-200  
dc.identifier.isbn
978-1-63483-868-9  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/127486  
dc.description.abstract
Bioactive compounds formed in situ or added during manufacture of fermented dairy foods, such as galacto-oligosaccharides (GOS), caseinophophopeptides (CPP) and conjugated linoleic acid (CLA) have shown to exert various biological activities affecting digestive, cardiovascular, immune and nervous systems. In particular, the prebiotic capacity of GOS, anticariogenic activity of CPP and anti-carcinogenic and anti-adipogenic effects of CLA, are some of the most important. GOS, non-digestible carbohydrates comprised of galactose and glucose, are produced by the activity of β-galactosidases enzymes on lactose. In turn, CPP are derived from caseins by the action of proteolytic enzymes (trypsin, quimotrypsin), and CLA is synthesized by microbial activity from its precursor fatty acid (mainly linoleic acid). This chapter presents an overview the current knowledge on technological approaches for manufacturing of fermented dairy foods enriched in GOS, CPP and CLA, as well as aspects concerning nutrition and health.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Nova Science Publishers  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Functional foods  
dc.subject
galacto-oligosaccharides  
dc.subject
caseinophophopeptides  
dc.subject
conjugated linoleic acid  
dc.subject
beneficial effects  
dc.subject
technological strategies  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Bioactive compounds in fermented dairy foods  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-12-22T16:41:51Z  
dc.journal.pagination
1-200  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bergamini, Carina Viviana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://novapublishers.com/shop/fermented-foods-sources-consumption-and-health-benefits/  
dc.conicet.paginas
200  
dc.source.titulo
Fermented Foods: Sources, consumption and health benefits