Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Marani, Claudio Mauricio  
dc.contributor.author
Agnelli, Miriam Eliana  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.date.available
2021-03-04T15:40:08Z  
dc.date.issued
2007-12  
dc.identifier.citation
Marani, Claudio Mauricio; Agnelli, Miriam Eliana; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Osmo-frozen fruits: mass transfer and quality evaluation; Elsevier; Journal of Food Engineering; 79; 4; 12-2007; 1122-1130  
dc.identifier.issn
0260-8774  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/127433  
dc.description.abstract
The quality of osmofrozen pears, kiwis, strawberries and apples was studied through measurements of colour, drip-loss and texture after each step of the combined process, that is, after osmotic dehydration for different periods of time and after freezing in a conventional air-blast tunnel at -40 °C. The results were compared to those obtained for fresh products. The effect of the osmotic solution on the whole process has also been investigated using different osmotic solutions (sucrose, glucose and corn syrup mixtures). The evolution of mass transfer was measured through the variation in time of weight loss and the solid gain. The osmotic dehydration prior to freezing demonstrated to be useful for limiting drip loss and, in some cases, to decrease colour change and improve texture. The choice of the dehydrating agent and the usefulness of the pre-treatment depend on the application intended for the final product. © 2006 Elsevier Ltd. All rights reserved.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
osmofrozen  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Osmo-frozen fruits: mass transfer and quality evaluation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-20T20:19:07Z  
dc.journal.volume
79  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
1122-1130  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Marani, Claudio Mauricio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Agnelli, Miriam Eliana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2006.03.022  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0260877406003104