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dc.contributor.author
Scilingo, Adriana Alicia
dc.contributor.author
Molina Ortiz, Sara Eugenia
dc.contributor.author
Martinez, Estela Nora
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2021-03-04T12:12:23Z
dc.date.issued
2002-12
dc.identifier.citation
Scilingo, Adriana Alicia; Molina Ortiz, Sara Eugenia; Martinez, Estela Nora; Añon, Maria Cristina; Amaranth protein isolates modified by hydrolytic and thermal treatments. Relationship between structure and solubility; Elsevier Science; Food Research International; 35; 9; 12-2002; 855-862
dc.identifier.issn
0963-9969
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/127381
dc.description.abstract
Structure and solubility of modified amaranth isolates were studied. Isolates were obtained from proteolytic (cucurbita or papain) and/or thermal treatments of an amaranth isolate. Results showed that 11S-globulin and globulin-P, the main targets for the proteases, were hydrolyzed more efficiently by papain than by cucurbita. Thermal treatment induced both aggregation and dissociation of proteins. Dissociation increased with hydrolysis. It was also shown that polymers and globulin molecules were responsible for the insolubility of a non-treated isolate and that their hydrolytic modification made the isolate more soluble. While a thermal treatment decreased the isolate solubility, a previous hydrolysis with papain increased the solubility. Consequently, the amaranth isolate hydrolyzed with papain is a suitable ingredient in foods submitted to thermal treatment considering that it keeps a high solubility after heating.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
AMARANTH
dc.subject
PROTEIN ISOLATES
dc.subject
PROTEIN SOLUBILITY
dc.subject
PROTEOLYSIS
dc.subject
THERMAL TREATMENT
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Amaranth protein isolates modified by hydrolytic and thermal treatments. Relationship between structure and solubility
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-02-17T20:10:48Z
dc.identifier.eissn
1873-7145
dc.journal.volume
35
dc.journal.number
9
dc.journal.pagination
855-862
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Scilingo, Adriana Alicia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Molina Ortiz, Sara Eugenia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Estela Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Food Research International
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S0963-9969(02)00089-3
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/ybugvdye
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