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dc.contributor.author
Torres, Maria Fernanda
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dc.contributor.author
Lazo Delgado, Lismet
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dc.contributor.author
Filippa, Mauricio Andres
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dc.contributor.author
Masuelli, Martin Alberto
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dc.date.available
2021-02-24T14:54:29Z
dc.date.issued
2020-11
dc.identifier.citation
Torres, Maria Fernanda; Lazo Delgado, Lismet; Filippa, Mauricio Andres; Masuelli, Martin Alberto; Effect of temperature on Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada (MHKS) parameters of chañar brea gum solutions; Science and Education Publishing; Journal of Polymer and Biopolymer Physics Chemistry; 8; 1; 11-2020; 28-30
dc.identifier.issn
2373-3403
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/126443
dc.description.abstract
Chañar brea gum (CBG) is a water soluble exudate from the Cercidium praecox tree. The CBG was incorporated into the Argentine Food Code in 2013, due to its ancestral background and its current food uses. CBG could also be used as additive and/or excipient in pharmacological formulations. In this work Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada (MHKS) parameters of CBG solutions and temperature effect on hydrodynamic parameters are reported. The analyzed values for this constants indicated a spherical conformation, and it can be concluded that CBG macromolecule has a very good solubility in water.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Science and Education Publishing
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CHAÑAR BREA GUM
dc.subject
Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada Parameters
dc.subject
Temperature Effect
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica
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dc.subject.classification
Ciencias Químicas
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dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
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dc.title
Effect of temperature on Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada (MHKS) parameters of chañar brea gum solutions
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-01-27T19:51:48Z
dc.identifier.eissn
2373-3411
dc.journal.volume
8
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
28-30
dc.journal.pais
Estados Unidos
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dc.description.fil
Fil: Torres, Maria Fernanda. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Cátedra de Química Física; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lazo Delgado, Lismet. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Filippa, Mauricio Andres. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Cátedra de Química Física; Argentina
dc.description.fil
Fil: Masuelli, Martin Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.journal.title
Journal of Polymer and Biopolymer Physics Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://pubs.sciepub.com/jpbpc/8/1/3/
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.12691/jpbpc-8-1-3
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