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dc.contributor.author
Torres, Maria Fernanda  
dc.contributor.author
Lazo Delgado, Lismet  
dc.contributor.author
Filippa, Mauricio Andres  
dc.contributor.author
Masuelli, Martin Alberto  
dc.date.available
2021-02-24T14:54:29Z  
dc.date.issued
2020-11  
dc.identifier.citation
Torres, Maria Fernanda; Lazo Delgado, Lismet; Filippa, Mauricio Andres; Masuelli, Martin Alberto; Effect of temperature on Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada (MHKS) parameters of chañar brea gum solutions; Science and Education Publishing; Journal of Polymer and Biopolymer Physics Chemistry; 8; 1; 11-2020; 28-30  
dc.identifier.issn
2373-3403  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/126443  
dc.description.abstract
Chañar brea gum (CBG) is a water soluble exudate from the Cercidium praecox tree. The CBG was incorporated into the Argentine Food Code in 2013, due to its ancestral background and its current food uses. CBG could also be used as additive and/or excipient in pharmacological formulations. In this work Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada (MHKS) parameters of CBG solutions and temperature effect on hydrodynamic parameters are reported. The analyzed values for this constants indicated a spherical conformation, and it can be concluded that CBG macromolecule has a very good solubility in water.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Science and Education Publishing  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CHAÑAR BREA GUM  
dc.subject
Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada Parameters  
dc.subject
Temperature Effect  
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Effect of temperature on Mark-Houwink-Kuhn-Sakurada (MHKS) parameters of chañar brea gum solutions  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-01-27T19:51:48Z  
dc.identifier.eissn
2373-3411  
dc.journal.volume
8  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
28-30  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Torres, Maria Fernanda. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Cátedra de Química Física; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lazo Delgado, Lismet. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Filippa, Mauricio Andres. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Cátedra de Química Física; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Masuelli, Martin Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Polymer and Biopolymer Physics Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://pubs.sciepub.com/jpbpc/8/1/3/  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.12691/jpbpc-8-1-3