Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Chulze, Sofia Noemi  
dc.contributor.author
Palazzini, Juan Manuel  
dc.contributor.author
Lullien Pellerin, Valerie  
dc.contributor.author
Ramirez, Maria Laura  
dc.contributor.author
Cuniberti, Martha Beatriz  
dc.contributor.author
Magan, Naresh  
dc.contributor.other
Igrejas, Gilberto  
dc.contributor.other
Ikeda,Tatsuya M.  
dc.contributor.other
Guzmán, Carlos  
dc.date.available
2021-02-19T13:30:57Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Chulze, Sofia Noemi; Palazzini, Juan Manuel; Lullien Pellerin, Valerie; Ramirez, Maria Laura; Cuniberti, Martha Beatriz; et al.; Fusarium species infection in wheat: impact on quality and mycotoxin accumulation; Springer; 2020; 421-452  
dc.identifier.isbn
978-3-030-34162-6  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/126061  
dc.description.abstract
Wheat is the most consumed cereal worldwide and can be processed to different products for human consumption. This crop can be infected by Fusarium species, among them those within the Fusarium graminearum complex causing Fusarium head blight (FHB). The disease can severely reduce grain yield and quality under conditions of high humidity and warm temperatures during anthesis. Moreover the grains can be contaminated with mycotoxin such as trichothecenes, among them deoxynivalenol and their acetyl derivates 3-ADON, 15-ADON and DON-3-glucoside. Some years, depending on the environmental conditions Fusarium proliferatum can also infect the grain and fumonisin contamination can be observed. To understand the way of grain infection by Fusarium species will help to undertake strategies to reduce the problem both at pre-harvest and during processing to select adequate procedures to manage mycotoxin production. Different strategies at different stages of the wheat chain have been proposed to reduce the impact of FHB and mycotoxin accumulation.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Fusarium head blight  
dc.subject
Mycotoxins  
dc.subject
Wheat  
dc.subject
Preharvest  
dc.subject
Posharvest  
dc.subject
Processing milling  
dc.subject
Debranning  
dc.subject.classification
Micología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Fusarium species infection in wheat: impact on quality and mycotoxin accumulation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-12-04T15:07:13Z  
dc.journal.pagination
421-452  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.description.fil
Fil: Chulze, Sofia Noemi. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Palazzini, Juan Manuel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lullien Pellerin, Valerie. Université Montpellier II; Francia  
dc.description.fil
Fil: Ramirez, Maria Laura. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cuniberti, Martha Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Magan, Naresh. University Of Cranfield. Instituto Of Bioscience And Technology; Reino Unido  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.springer.com/gp/book/9783030341626  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1007/978-3-030-34163-3  
dc.conicet.paginas
31  
dc.source.titulo
Wheat quality for improving processing and human health