Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose  
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto  
dc.contributor.author
Ortiz, Cristian Matias  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Concellón, Analía  
dc.contributor.other
Hui, Y.H.  
dc.contributor.other
Evranuz, E. Özgül  
dc.date.available
2021-02-12T12:06:09Z  
dc.date.issued
2015  
dc.identifier.citation
Zaro, Maria Jose; Vicente, Ariel Roberto; Ortiz, Cristian Matias; Chaves, Alicia Raquel; Concellón, Analía; Eggplant; Crc Press-taylor & Francis Group; 2015; 479-493  
dc.identifier.isbn
9781482212280  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125564  
dc.description.abstract
Eggplant, brinjal or aubergine (Solanum melongena L.) is together with tomato among the most widely known edible fruits of the Solanaceae family (Daunay, 2008). Eggplants are thought to be derived from the wild African species, Solanum incanum. The scarlet eggplant (Solanum aethiopicum L.) and the gboma eggplant (Solanum macrocarpon L.), grown and consumed in Africa and represent an important source of genetic variation (Daunay et al., 2001b). Eggplants were already domesticated in Southeast Asia, particularly in Northeast India and southeast China more than 2000 years ago (Sekara et al., 2007). Historical, morphological, and molecular evidence suggests that the Indochinese region is the primary center of diversity of S. melongena (MuñozFalcón et al., 2009). The species was then introduced in Europe through Spain from where it spread to New World (Prohens et al., 2005).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Crc Press-taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
EGGPLANT  
dc.subject
POSTHARVEST BIOLOGY  
dc.subject
POSTHARVEST TECHNOLOGY  
dc.subject
PROCESSING  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Eggplant  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2021-01-18T19:56:46Z  
dc.journal.pagination
479-493  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Cristian Matias. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y5t5tm37  
dc.conicet.paginas
800  
dc.source.titulo
Handbook of Vegetable Preservation and Processing