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dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto
dc.contributor.author
Ortiz, Cristian Matias
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.contributor.author
Concellón, Analía
dc.contributor.other
Hui, Y.H.
dc.contributor.other
Evranuz, E. Özgül
dc.date.available
2021-02-12T12:06:09Z
dc.date.issued
2015
dc.identifier.citation
Zaro, Maria Jose; Vicente, Ariel Roberto; Ortiz, Cristian Matias; Chaves, Alicia Raquel; Concellón, Analía; Eggplant; Crc Press-taylor & Francis Group; 2015; 479-493
dc.identifier.isbn
9781482212280
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125564
dc.description.abstract
Eggplant, brinjal or aubergine (Solanum melongena L.) is together with tomato among the most widely known edible fruits of the Solanaceae family (Daunay, 2008). Eggplants are thought to be derived from the wild African species, Solanum incanum. The scarlet eggplant (Solanum aethiopicum L.) and the gboma eggplant (Solanum macrocarpon L.), grown and consumed in Africa and represent an important source of genetic variation (Daunay et al., 2001b). Eggplants were already domesticated in Southeast Asia, particularly in Northeast India and southeast China more than 2000 years ago (Sekara et al., 2007). Historical, morphological, and molecular evidence suggests that the Indochinese region is the primary center of diversity of S. melongena (MuñozFalcón et al., 2009). The species was then introduced in Europe through Spain from where it spread to New World (Prohens et al., 2005).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Crc Press-taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
EGGPLANT
dc.subject
POSTHARVEST BIOLOGY
dc.subject
POSTHARVEST TECHNOLOGY
dc.subject
PROCESSING
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Eggplant
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-01-18T19:56:46Z
dc.journal.pagination
479-493
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Cristian Matias. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y5t5tm37
dc.conicet.paginas
800
dc.source.titulo
Handbook of Vegetable Preservation and Processing