Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Proaño Miniguano, Janina Lissette  
dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo  
dc.contributor.author
Cian, Raúl Esteban  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.contributor.author
Drago, Silvina Rosa  
dc.date.available
2021-02-11T17:42:02Z  
dc.date.issued
2020-06  
dc.identifier.citation
Proaño Miniguano, Janina Lissette; Salgado, Pablo Rodrigo; Cian, Raúl Esteban; Mauri, Adriana Noemi; Drago, Silvina Rosa; Physical, structural and antioxidant properties of brewer's spent grain protein films; John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 100; 15; 6-2020; 5458-5465  
dc.identifier.issn
0022-5142  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125502  
dc.description.abstract
The development of brewer's spent grain protein (BSG‐PC) films with potential active packaging properties was investigated. Films were prepared by casting protein dispersions at different pH values (2, 8, 11), plasticizers [polyethylene glycol (PEG) or glycerol] and levels (0–0.25 g g−1) of PEG. Mechanical, water‐barrier and solubility, optical, antioxidant (reducing power, ABTS•+ and lipidic radical scavenging), and antimicrobial properties of films were determined. Also, the structural characteristics of films were evaluated by attenuated total reflectance‐Fourier transform infrared spectroscopy.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
ACTIVE FILM  
dc.subject
ANTIOXIDANT PROPERTIES  
dc.subject
BREWER'S SPENT GRAIN  
dc.subject
POLYETHYLENE GLYCOL  
dc.subject
PROTEIN FILMS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Physical, structural and antioxidant properties of brewer's spent grain protein films  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-01-18T15:46:26Z  
dc.journal.volume
100  
dc.journal.number
15  
dc.journal.pagination
5458-5465  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Proaño Miniguano, Janina Lissette. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cian, Raúl Esteban. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Drago, Silvina Rosa. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.10597  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.10597