Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina  
dc.contributor.author
Bergamini, Carina Viviana  
dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés  
dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén  
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica  
dc.contributor.author
Hynes, Erica Rut  
dc.contributor.other
Grumezescu, Alexandru Mihai  
dc.contributor.other
Holban, Alina  
dc.date.available
2021-02-08T16:08:37Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Perotti, Maria Cristina; Bergamini, Carina Viviana; Vénica, Claudia Inés; Vélez, María Ayelén; Wolf, Irma Veronica; et al.; Production of Functional Milk-Based Beverages; Elsevier; 9; 2019; 173-236  
dc.identifier.isbn
978-0-12-815504-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125117  
dc.description.abstract
The interest of consumers in preserving health and increasing life quality through an appropriate diet has grown steadily since the turn of the century. A considerable corpus of research has focused on new functional foods. Among them, fermented milk-based beverages were the first developed and most marketable. Milk based fermented beverages are valuable and versatile due to their safety, shelf-stability, nutritional value and sensory properties, and they certainly offer a delivery system for a diversity of functional principles. New generation products have been successfully developed through intervention in the traditional fermentation or manufacture processes to include live microorganisms, such as probiotics, and bioactive compounds such as prebiotics, lipids, peptides, or antioxidants. This chapter reports the current knowledge on the technological approaches applied to obtain functional milk based beverages, with special emphasis in the more recent technologies and focus on the quality and functional properties of the products. Results obtained by our research group are included.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
FUNCTIONAL FOOD  
dc.subject
NANOTECHNOLOGY  
dc.subject
FERMENTATION  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Production of Functional Milk-Based Beverages  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-07-20T16:21:53Z  
dc.journal.volume
9  
dc.journal.pagination
173-236  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bergamini, Carina Viviana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hynes, Erica Rut. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128155042000062  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-815504-2.00006-2  
dc.conicet.paginas
557  
dc.source.titulo
Milk-based beverages