Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Perotti, Maria Cristina
dc.contributor.author
Bergamini, Carina Viviana
dc.contributor.author
Vénica, Claudia Inés
dc.contributor.author
Vélez, María Ayelén
dc.contributor.author
Wolf, Irma Veronica
dc.contributor.author
Hynes, Erica Rut
dc.contributor.other
Grumezescu, Alexandru Mihai
dc.contributor.other
Holban, Alina
dc.date.available
2021-02-08T16:08:37Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.citation
Perotti, Maria Cristina; Bergamini, Carina Viviana; Vénica, Claudia Inés; Vélez, María Ayelén; Wolf, Irma Veronica; et al.; Production of Functional Milk-Based Beverages; Elsevier; 9; 2019; 173-236
dc.identifier.isbn
978-0-12-815504-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125117
dc.description.abstract
The interest of consumers in preserving health and increasing life quality through an appropriate diet has grown steadily since the turn of the century. A considerable corpus of research has focused on new functional foods. Among them, fermented milk-based beverages were the first developed and most marketable. Milk based fermented beverages are valuable and versatile due to their safety, shelf-stability, nutritional value and sensory properties, and they certainly offer a delivery system for a diversity of functional principles. New generation products have been successfully developed through intervention in the traditional fermentation or manufacture processes to include live microorganisms, such as probiotics, and bioactive compounds such as prebiotics, lipids, peptides, or antioxidants. This chapter reports the current knowledge on the technological approaches applied to obtain functional milk based beverages, with special emphasis in the more recent technologies and focus on the quality and functional properties of the products. Results obtained by our research group are included.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
FUNCTIONAL FOOD
dc.subject
NANOTECHNOLOGY
dc.subject
FERMENTATION
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Production of Functional Milk-Based Beverages
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-07-20T16:21:53Z
dc.journal.volume
9
dc.journal.pagination
173-236
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Perotti, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bergamini, Carina Viviana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vénica, Claudia Inés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vélez, María Ayelén. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wolf, Irma Veronica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hynes, Erica Rut. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128155042000062
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-815504-2.00006-2
dc.conicet.paginas
557
dc.source.titulo
Milk-based beverages
Archivos asociados