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dc.contributor.author
Alzate Marin, Juan Carlos  
dc.contributor.author
Caravelli, Alejandro Horacio  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.other
Queiroz Zepka, Leila  
dc.date.available
2021-02-05T13:21:56Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Alzate Marin, Juan Carlos; Caravelli, Alejandro Horacio; Zaritzky, Noemi Elisabet; Performance of anoxic -oxic sequencing batch reactor for nitrification and aerobic denitrification; IntechOpen; 2019; 242-264  
dc.identifier.isbn
978-1-78984-039-1  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/124930  
dc.description.abstract
The biological nitrogen removal (BNR) involves two processes: nitrification and denitrification. Denitrification occurs almost exclusively under facultative anaerobic or microaerophilic conditions; however, aerobic denitrification can occur in aerated reactors. In this chapter, the feasibility of achieving nitrogen removalusing a lab-scale biological sequencing batch reactor (SBR) exposed to anoxic/oxic (AN/OX) phases is described in order to attain aerobic denitrification. The SBR was fed with acetate and ammonium sulfate. Nitrite generation was controlled in order to avoid the N2O production by nitrifier denitrification. Experiments under four different operating conditions were carried out: low and high aeration, each one with low and high organic loads. For all the tested conditions, a complete COD removal was achieved. The highest inorganic N removal close to 80% was obtained at pH = 7.5, high organic load (880 mg COD/(L day)) and high aeration given by 12 h cycle, AN/OX ratio = 0.5:1.0, and dissolved oxygen concentration higher than 4.0 mg O2/L. Nitrification followed by high-rate aerobic denitrification took place during the aerobic phase. Denitrification took place mainly from the intracellular reserves of polyhydroxyalkanoates (PHA) during the aerobic phase. The proposed AN/OX system constitutes a simple and potentially eco-friendly process for biological nitrogen removal, providing N2 as the end product and decreasing the formation of N2O, a powerful greenhouse gas.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
IntechOpen  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
NITROGEN REMOVAL  
dc.subject
SEQUENCING BATCH REACTOR  
dc.subject
NITRIFICATION  
dc.subject
AEROBIC DENITRIFICATION  
dc.subject
POLYHYDROXYALKANOATES  
dc.subject
GLYCOGEN  
dc.subject.classification
Biotecnología Medioambiental  
dc.subject.classification
Biotecnología del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Performance of anoxic -oxic sequencing batch reactor for nitrification and aerobic denitrification  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-11-18T16:13:26Z  
dc.journal.pagination
242-264  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Alzate Marin, Juan Carlos. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Caravelli, Alejandro Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/chapters/65973  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.84775  
dc.conicet.paginas
270  
dc.source.titulo
Biotechnology and Bioengineering