Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Prystupa, Pablo  
dc.contributor.author
Peton, Andrés  
dc.contributor.author
Pagano, E.  
dc.contributor.author
Gutiérrez Boem, Flavio Hernán  
dc.date.available
2021-02-01T11:58:28Z  
dc.date.issued
2019-01  
dc.identifier.citation
Prystupa, Pablo; Peton, Andrés; Pagano, E.; Gutiérrez Boem, Flavio Hernán; Sulphur fertilization of barley crops improves malt extract and fermentability; Academic Press Ltd - Elsevier Science Ltd; Journal of Cereal Science; 85; 1-2019; 228-235  
dc.identifier.issn
0733-5210  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/124307  
dc.description.abstract
It has been proposed that the composition of hordeins, besides grain protein content and grain size, is a determining factor of the malt extract, one of the most important criterions of barley malt quality. Six field experiments were conducted in the Pampean region in order to evaluate the effects of sulphur fertilization under different levels of nitrogen availability on the relative quantities of hordeins fractions in grains, and on malt extract and other malt quality parameters. Sulphur fertilization at a rate of 10 kg S ha−1 affected hordein composition, increased malt extract and apparent attenuation limit and decreased malt hardness but did not affect grain hordein and N concentration. Malt extract was associated more closely to grain N concentration and grain size than to hordein composition. In this study, where the same barley cultivar was used in all experiments, the composition of grain hordeins had a minor effect on the malt extract yield.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Academic Press Ltd - Elsevier Science Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BARLEY  
dc.subject
HORDEINS  
dc.subject
MALTING QUALITY  
dc.subject
SULPHUR  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Sulphur fertilization of barley crops improves malt extract and fermentability  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-11-13T20:50:10Z  
dc.journal.volume
85  
dc.journal.pagination
228-235  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Prystupa, Pablo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peton, Andrés. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pagano, E.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gutiérrez Boem, Flavio Hernán. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Cereal Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0733521018304569  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2018.12.014