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dc.contributor.author
Ferrer, Evelina Gloria  
dc.contributor.author
Gómez, Analía Verónica  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.contributor.author
Puppo, Maria Cecilia  
dc.date.available
2021-01-27T12:31:17Z  
dc.date.issued
2011-02  
dc.identifier.citation
Ferrer, Evelina Gloria; Gómez, Analía Verónica; Añon, Maria Cristina; Puppo, Maria Cecilia; Structural changes in gluten protein structure after addition of emulsifier. A Raman spectroscopy study.; Pergamon-Elsevier Science Ltd; Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy; 79; 2-2011; 278-281  
dc.identifier.issn
1386-1425  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/123858  
dc.description.abstract
Food protein product, gluten protein, was chemically modified by varying levels of sodium stearoyl lactylate (SSL); and the extent of modifications (secondary and tertiary structures) of this protein was analyzed by using Raman spectroscopy. Analysis of the Amide I band showed an increase in its intensity mainly after the addition of the 0.25% of SSL to wheat flour to produced modified gluten protein, pointing the formation of a more ordered structure. Side chain vibrations also confirmed the observed changes.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Pergamon-Elsevier Science Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Gluten conformation  
dc.subject
Sodium stearoyl lactylate (SSL)  
dc.subject
Raman spectroscopy  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Structural changes in gluten protein structure after addition of emulsifier. A Raman spectroscopy study.  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-04-23T19:34:02Z  
dc.journal.volume
79  
dc.journal.pagination
278-281  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Ferrer, Evelina Gloria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Química Inorgánica "Dr. Pedro J. Aymonino". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Química Inorgánica "Dr. Pedro J. Aymonino"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gómez, Analía Verónica. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1386142511001156?via%3Dihub  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.saa.2011.02.022