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dc.contributor.author
Puppo, Maria Cecilia  
dc.contributor.author
Martini, Silvana  
dc.contributor.author
Hartel, Richard W.  
dc.contributor.author
Herrera, Maria Lidia  
dc.date.available
2020-12-23T15:15:20Z  
dc.date.issued
2002-11  
dc.identifier.citation
Puppo, Maria Cecilia; Martini, Silvana; Hartel, Richard W.; Herrera, Maria Lidia; Effects of sucrose esters on isothermal crystallization and rheological behavior of blends of milk-fat fraction sunflower oil; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Science; 67; 9; 11-2002; 3419-3426  
dc.identifier.issn
0022-1147  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/121130  
dc.description.abstract
Crystallization kinetics and rhelogical behavior of blends of high-melting milk-fat fraction (HMF) and sunflower oil (SFO) with and without addition of the sucrose esters P-170, S-170, and P-1670 were investigated. Addition of sucrose esters delayed crystallization, as was evidenced by the longer induction times of crystallization (τ) and the lower maximum solid fat content (Smax). Values of penetration force and time corresponding to the 1st peak of curves force compared with time also diminished with addition of SFO. When sucrose esters were added, a solid fat content greater than 10% at the 1st crystallization temperature was necessary to give a stronger structure that could be noticed as higher yield point.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
HIGH-MELTING FRACTION OF MILK FAT  
dc.subject
ISOTHERMAL CRYSTALLIZATION  
dc.subject
RHEOLOGY  
dc.subject
SUCROSE ESTERS  
dc.subject
SUNFLOWER OIL  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effects of sucrose esters on isothermal crystallization and rheological behavior of blends of milk-fat fraction sunflower oil  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-12-04T18:42:37Z  
dc.identifier.eissn
1750-3841  
dc.journal.volume
67  
dc.journal.number
9  
dc.journal.pagination
3419-3426  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martini, Silvana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Hartel, Richard W.. University of Wisconsin; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Herrera, Maria Lidia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yajfg75g  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2002.tb09600.x