Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Martini, Silvana
dc.contributor.author
Puppo, Maria Cecilia
dc.contributor.author
Hartel, Richard W.
dc.contributor.author
Herrera, Maria Lidia
dc.date.available
2020-12-23T15:13:05Z
dc.date.issued
2002-11
dc.identifier.citation
Martini, Silvana; Puppo, Maria Cecilia; Hartel, Richard W.; Herrera, Maria Lidia; Effect of Sucrose Esters and Sunflower Oil Addition on Crystalline Microstructure of a High-melting Milk Fat Fraction; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Science; 67; 9; 11-2002; 3412-3418
dc.identifier.issn
0022-1147
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/121128
dc.description.abstract
The effects of sunflower oil (SFO) and the sucrose esters (SE) P-1670, P-170, and S-170 on crystalline microstructure of a high-melting milk fat fraction (HMF) was studied by polarized-light microscopy (PLM) and confocal laser scanning microsopy (CLSM). The addition of SFO markedly diminished crystal size and delayed crystallization kinetics, as observed in PLM images. Addition of P-1670 modified crystallization behavior only slightly. Addition of P-170 and S-170, however, markedly diminished crystal size and led to more transparent crystals, with lower amount of solids in each crystal. These results show that the microstructural properties of HMF were modifed by addition of SFO and by addition of SPE with low HLB.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BLENDING
dc.subject
HIGH MELTING FRACTION OF MILK FAT
dc.subject
MICROSTRUCTURE
dc.subject
SUCROSE ESTERS
dc.subject
SUNFLOWER OIL
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effect of Sucrose Esters and Sunflower Oil Addition on Crystalline Microstructure of a High-melting Milk Fat Fraction
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-12-04T18:42:39Z
dc.identifier.eissn
1750-3841
dc.journal.volume
67
dc.journal.number
9
dc.journal.pagination
3412-3418
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Martini, Silvana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hartel, Richard W.. University of Wisconsin; Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Herrera, Maria Lidia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yaxygszf
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2002.tb09599.x
Archivos asociados