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dc.contributor.author
Salvadori, Viviana Olga

dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio

dc.date.available
2020-12-18T12:27:26Z
dc.date.issued
2002-09
dc.identifier.citation
Salvadori, Viviana Olga; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Analysis of impingement freezers performance; Elsevier; Journal of Food Engineering; 54; 2; 9-2002; 133-140
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/120816
dc.description.abstract
In recent years, several manufacturers have developed mechanical freezing tunnels incorporating impingement technology. This technology consists in directing high velocity air jets against the food surface to break the insulating boundary layer that surrounds the product. This operation helps to reduce processing times considerably, giving freezing times similar to those provided by cryogenic equipment. In addition, operating costs are similar to those of traditional mechanical equipment. The objective of the present work is to study heat and mass transfer that occur in impingement freezing equipment. An extensive bibliographic search was carried out to find correlations that adequately predict heat transfer coefficients. A previously developed numerical model was used to analyze the simultaneous heat and mass transfer during freezing in such equipments. The predicted values satisfactorily fitted experimental data from the literature.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Impingement
dc.subject
Freezing
dc.subject
Foods
dc.subject
Analysis
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Analysis of impingement freezers performance
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-12-04T18:41:57Z
dc.journal.volume
54
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
133-140
dc.journal.pais
Países Bajos

dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Salvadori, Viviana Olga. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yc2ekdqy
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00198-4
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