Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Quintana, Juan Manuel
dc.contributor.author
Califano, Alicia Noemi
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
dc.contributor.author
Partal, P.
dc.contributor.author
Franco, J.M.
dc.date.available
2020-12-09T17:22:33Z
dc.date.issued
2002-09
dc.identifier.citation
Quintana, Juan Manuel; Califano, Alicia Noemi; Zaritzky, Noemi Elisabet; Partal, P.; Franco, J.M.; Linear and nonlinear viscoelastic behavior of oil-in-water emulsions stabilized with polysaccharides; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal Of Texture Studies; 33; 3; 9-2002; 215-236
dc.identifier.issn
0022-4901
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/120016
dc.description.abstract
The rheological behavior and stability of oil-in-water emulsions was studied. The addition of different thickening agents improved the stability of the emulsions, and the presence of hydrocolloids caused their flocculation. Their viscoelastic behavior was described on the basis of stress relaxation curves and shear strains.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
O/W EMULSIONS
dc.subject
LINEAR VISCOELASTICITY
dc.subject
NON LINEAR VISCOELASTICITY
dc.subject
POLYSACCHARIDES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Linear and nonlinear viscoelastic behavior of oil-in-water emulsions stabilized with polysaccharides
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-12-04T18:42:44Z
dc.identifier.eissn
1745-4603
dc.journal.volume
33
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
215-236
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Quintana, Juan Manuel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Califano, Alicia Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Partal, P.. Universidad de Huelva; España
dc.description.fil
Fil: Franco, J.M.. Universidad de Huelva; España
dc.journal.title
Journal Of Texture Studies
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y47xgu9m
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4603.2002.tb01346.x
Archivos asociados