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dc.contributor.author
Tironi, Valeria Anahi  
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.date.available
2020-12-09T14:09:41Z  
dc.date.issued
2002-04  
dc.identifier.citation
Tironi, Valeria Anahi; Tomás, Mabel Cristina; Añon, Maria Cristina; Structural and Functional Changes in Myofibrillar Proteins of Sea Salmon (Pseudopercis semifasciata) by Interaction whith Malonaldehyde; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Science; 67; 3; 4-2002; 930-935  
dc.identifier.issn
0022-1147  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/119957  
dc.description.abstract
Changes on the myofibrillar proteins of Sea Salmon (Pseudopercis semifasciata) induced by malonaldehyde were investigated. Electrophoretic patterns, solubility, and differential scanning calorimetric studies were performed after incubation of proteins with malonaldehyde (MDA) at 27°C. Results obtained showed a different thermal behavior, evidencing a decrease in thermal stability, changes in denaturation enthalpies values (ΔHtotal and ΔHmyosin), and the appearance of new molecular species with a loss in the cooperativity of the myosin denaturation. A decrease in solubility and SDS-PAGE profiles revealed the participation of myosin and other proteins in the formation of aggregates involving nondisulfide covalent linkages for myosin heavy chain (MHC) and disulfide bridges in some other proteins.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
LIPID OXIDATION  
dc.subject
MALONALDEHYDE  
dc.subject
MYOFIBRILLAR PROTEINS  
dc.subject
PROTEIN FUNCTIONALITY  
dc.subject
SEA SALMON  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Structural and Functional Changes in Myofibrillar Proteins of Sea Salmon (Pseudopercis semifasciata) by Interaction whith Malonaldehyde  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-12-04T18:42:12Z  
dc.identifier.eissn
1750-3841  
dc.journal.volume
67  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
930-935  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Tironi, Valeria Anahi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2002.tb09430.x  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y6bn2o3j