Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Tironi, Valeria Anahi
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2020-12-09T14:09:41Z
dc.date.issued
2002-04
dc.identifier.citation
Tironi, Valeria Anahi; Tomás, Mabel Cristina; Añon, Maria Cristina; Structural and Functional Changes in Myofibrillar Proteins of Sea Salmon (Pseudopercis semifasciata) by Interaction whith Malonaldehyde; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Science; 67; 3; 4-2002; 930-935
dc.identifier.issn
0022-1147
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/119957
dc.description.abstract
Changes on the myofibrillar proteins of Sea Salmon (Pseudopercis semifasciata) induced by malonaldehyde were investigated. Electrophoretic patterns, solubility, and differential scanning calorimetric studies were performed after incubation of proteins with malonaldehyde (MDA) at 27°C. Results obtained showed a different thermal behavior, evidencing a decrease in thermal stability, changes in denaturation enthalpies values (ΔHtotal and ΔHmyosin), and the appearance of new molecular species with a loss in the cooperativity of the myosin denaturation. A decrease in solubility and SDS-PAGE profiles revealed the participation of myosin and other proteins in the formation of aggregates involving nondisulfide covalent linkages for myosin heavy chain (MHC) and disulfide bridges in some other proteins.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
LIPID OXIDATION
dc.subject
MALONALDEHYDE
dc.subject
MYOFIBRILLAR PROTEINS
dc.subject
PROTEIN FUNCTIONALITY
dc.subject
SEA SALMON
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Structural and Functional Changes in Myofibrillar Proteins of Sea Salmon (Pseudopercis semifasciata) by Interaction whith Malonaldehyde
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-12-04T18:42:12Z
dc.identifier.eissn
1750-3841
dc.journal.volume
67
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
930-935
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Tironi, Valeria Anahi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2002.tb09430.x
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y6bn2o3j
Archivos asociados