Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Quantitative Structure-Property Relationship (QSPR) Studies of Alcoholic and Nonalcoholic Beverages, Including Wines, Beers, and Citrus Juices

Título del libro: Engineering Tools in the Beverage Industry: The Science of Beverages

Pomilio, Alicia BeatrizIcon ; Mercader, Andrew GustavoIcon ; Duchowicz, Pablo RománIcon
Otros responsables: Grumezescu, A.; Holban, A. M.
Fecha de publicación: 2019
Editorial: Elsevier
ISBN: 978-0-12815-258-4
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ciencias Químicas

Resumen

Proteins are the basis of life, playing main roles in electron, oxygen,and metal transport, signaling and enzymatic activities, among others.Proteins and their block constituents, for example, amino acids,are provided from diet and are essential for life. Therefore, amino acidsare characteristic markers of nutritional and functional foods, andalso for ?certified brand denomination.? However, these compoundsare usually not related to beverages, but to solid food.We have studied the amino acids occurring in alcoholic and nonalcoholicbeverages. Distinct steps were taken into account in orderto obtain significant amino acid concentration values. The analysis ofamino acids should be reproducible, and adequately validated, followedby statistical analyses. Multivariate analysis as principal componentanalysis (PCA), discriminant analysis (DA), canonical analysis(CA), and cluster analysis (CLA) had been used in food differentiationand typification.
Palabras clave: QSPR , Beverages , Molecular descriptors , Chemometrics
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 13.54Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/119472
Colecciones
Capítulos de libros(INIFTA)
Capítulos de libros de INST.DE INV.FISICOQUIMICAS TEORICAS Y APLIC.
Citación
Pomilio, Alicia Beatriz; Mercader, Andrew Gustavo; Duchowicz, Pablo Román; Quantitative Structure-Property Relationship (QSPR) Studies of Alcoholic and Nonalcoholic Beverages, Including Wines, Beers, and Citrus Juices; Elsevier; 3; 2019; 65-99
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES