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dc.contributor.author
Prince, Paula Denise
dc.contributor.author
Rodriguez Lanzi, Maria Cecilia
dc.contributor.author
Fraga, César Guillermo
dc.contributor.author
Galleano, Mónica Liliana
dc.date.available
2020-11-16T20:39:44Z
dc.date.issued
2019-01
dc.identifier.citation
Prince, Paula Denise; Rodriguez Lanzi, Maria Cecilia; Fraga, César Guillermo; Galleano, Mónica Liliana; Dietary (-)-epicatechin affects NF-kappa;B activation and NADPH oxidases in the kidney cortex of high-fructose-fed rats; Royal Society of Chemistry; Food and Function; 10; 1; 1-2019; 26-32
dc.identifier.issn
2042-650X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/118471
dc.description.abstract
Inflammation involves the activation of redox-sensitive transcription factors, e.g., nuclear factor κB (NF-κB). Administration of (−)-epicatechin to high-fructose-fed rats prevented NF-κB activation and up-regulation of the NADPH oxidase 4 (NOX4) in the kidney cortex. These results add mechanistic insights into the action of (−)-epicatechin diminishing inflammatory responses.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Royal Society of Chemistry
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
INFLAMMATION
dc.subject
NFkappaB
dc.subject
FLAVONOIDS
dc.subject
NADPH OXIDASE
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Dietary (-)-epicatechin affects NF-kappa;B activation and NADPH oxidases in the kidney cortex of high-fructose-fed rats
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-11-06T20:27:44Z
dc.identifier.eissn
2042-6496
dc.journal.volume
10
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
26-32
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Prince, Paula Denise. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Química Analítica y Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rodriguez Lanzi, Maria Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Médicas. Departamento de Patología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fraga, César Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Química Analítica y Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Galleano, Mónica Liliana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Química Analítica y Fisicoquímica; Argentina
dc.journal.title
Food and Function
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1039/c8fo02230e
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2019/FO/C8FO02230E#!divAbstract
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