Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Prince, Paula Denise  
dc.contributor.author
Rodriguez Lanzi, Maria Cecilia  
dc.contributor.author
Fraga, César Guillermo  
dc.contributor.author
Galleano, Mónica Liliana  
dc.date.available
2020-11-16T20:39:44Z  
dc.date.issued
2019-01  
dc.identifier.citation
Prince, Paula Denise; Rodriguez Lanzi, Maria Cecilia; Fraga, César Guillermo; Galleano, Mónica Liliana; Dietary (-)-epicatechin affects NF-kappa;B activation and NADPH oxidases in the kidney cortex of high-fructose-fed rats; Royal Society of Chemistry; Food and Function; 10; 1; 1-2019; 26-32  
dc.identifier.issn
2042-650X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/118471  
dc.description.abstract
Inflammation involves the activation of redox-sensitive transcription factors, e.g., nuclear factor κB (NF-κB). Administration of (−)-epicatechin to high-fructose-fed rats prevented NF-κB activation and up-regulation of the NADPH oxidase 4 (NOX4) in the kidney cortex. These results add mechanistic insights into the action of (−)-epicatechin diminishing inflammatory responses.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Royal Society of Chemistry  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
INFLAMMATION  
dc.subject
NFkappaB  
dc.subject
FLAVONOIDS  
dc.subject
NADPH OXIDASE  
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Dietary (-)-epicatechin affects NF-kappa;B activation and NADPH oxidases in the kidney cortex of high-fructose-fed rats  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-11-06T20:27:44Z  
dc.identifier.eissn
2042-6496  
dc.journal.volume
10  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
26-32  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Prince, Paula Denise. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Química Analítica y Fisicoquímica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez Lanzi, Maria Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Médicas. Departamento de Patología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fraga, César Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Química Analítica y Fisicoquímica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Galleano, Mónica Liliana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Química Analítica y Fisicoquímica; Argentina  
dc.journal.title
Food and Function  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1039/c8fo02230e  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2019/FO/C8FO02230E#!divAbstract