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dc.contributor.author
Ruano, Paula  
dc.contributor.author
Lazo Delgado, Lismet  
dc.contributor.author
Picco, Sergio Marcelo  
dc.contributor.author
Villegas, Liliana Beatriz  
dc.contributor.author
Tonelli, Franco  
dc.contributor.author
Aguilera Merlo, Mario Eduardo  
dc.contributor.author
Tito Rigau, Javier  
dc.contributor.author
Masuelli, Martin Alberto  
dc.contributor.author
Diaz, Dario Ramón  
dc.contributor.other
Masuelli, Martin Alberto  
dc.date.available
2020-11-10T17:08:48Z  
dc.date.issued
2019  
dc.identifier.citation
Ruano, Paula; Lazo Delgado, Lismet; Picco, Sergio Marcelo; Villegas, Liliana Beatriz; Tonelli, Franco; et al.; Extraction and characterization of pectins from peels of criolla oranges (Citrus sinensis): Experimental reviews; IntechOpen; 2019; 1-44  
dc.identifier.isbn
978-1-78984-072-8  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/118072  
dc.description.abstract
The citriculture in the international field is important not only for its nutrient and vitamin characteristics but also for its valuable source of raw materials to obtain pectin, since it was found in the internal and external parts of the citrus peel. In our country, there are several varieties of orange, from which you can obtain by-products other than juice, such as essential oils, fertilizers, concentrates, and pectin. Pectin has different uses in the pharmaceutical industry for the preparation of suspensions, emulsions, cosmetics, capsules, etc. In the food industry, it is used as a film in packaging, thickener, and gelling agent in the manufacture of jellies and preserves, in wines as dehydrating plant tissues, in milk to precipitate casein, etc. The pectin extraction was carried out by basic or acid hydrolysis and then proceeds to purify and clarify. Once purified, the pectin was characterized in aqueous solution to determine its physicochemical properties such as molecular weight, hydrodynamic radius, hydration value, shape factor, etc. Thermal and mechanical characterizations were also performed, to assess its ability to form films.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
IntechOpen  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
PECTIN  
dc.subject
CITRUS SINENSIS  
dc.subject
HYDROLISIS  
dc.subject
FILMS  
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Extraction and characterization of pectins from peels of criolla oranges (Citrus sinensis): Experimental reviews  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-08-05T16:59:45Z  
dc.journal.pagination
1-44  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
London  
dc.description.fil
Fil: Ruano, Paula. Universidad Nacional de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lazo Delgado, Lismet. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Picco, Sergio Marcelo. Universidad Nacional de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Villegas, Liliana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tonelli, Franco. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Aguilera Merlo, Mario Eduardo. Universidad Nacional de San Luis; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tito Rigau, Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Masuelli, Martin Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Diaz, Dario Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/books/pectins-extraction-purification-characterization-and-applications  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/books/pectins-extraction-purification-characterization-and-applications/extraction-and-characterization-of-pectins-from-peels-of-criolla-oranges-em-citrus-sinensis-em-exper  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.88944  
dc.conicet.paginas
178  
dc.source.titulo
Pectins: Extraction, Purification, Characterization and Applications