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dc.contributor.author
Ruano, Paula
dc.contributor.author
Lazo Delgado, Lismet
dc.contributor.author
Picco, Sergio Marcelo
dc.contributor.author
Villegas, Liliana Beatriz
dc.contributor.author
Tonelli, Franco
dc.contributor.author
Aguilera Merlo, Mario Eduardo
dc.contributor.author
Tito Rigau, Javier
dc.contributor.author
Masuelli, Martin Alberto
dc.contributor.author
Diaz, Dario Ramón
dc.contributor.other
Masuelli, Martin Alberto
dc.date.available
2020-11-10T17:08:48Z
dc.date.issued
2019
dc.identifier.citation
Ruano, Paula; Lazo Delgado, Lismet; Picco, Sergio Marcelo; Villegas, Liliana Beatriz; Tonelli, Franco; et al.; Extraction and characterization of pectins from peels of criolla oranges (Citrus sinensis): Experimental reviews; IntechOpen; 2019; 1-44
dc.identifier.isbn
978-1-78984-072-8
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/118072
dc.description.abstract
The citriculture in the international field is important not only for its nutrient and vitamin characteristics but also for its valuable source of raw materials to obtain pectin, since it was found in the internal and external parts of the citrus peel. In our country, there are several varieties of orange, from which you can obtain by-products other than juice, such as essential oils, fertilizers, concentrates, and pectin. Pectin has different uses in the pharmaceutical industry for the preparation of suspensions, emulsions, cosmetics, capsules, etc. In the food industry, it is used as a film in packaging, thickener, and gelling agent in the manufacture of jellies and preserves, in wines as dehydrating plant tissues, in milk to precipitate casein, etc. The pectin extraction was carried out by basic or acid hydrolysis and then proceeds to purify and clarify. Once purified, the pectin was characterized in aqueous solution to determine its physicochemical properties such as molecular weight, hydrodynamic radius, hydration value, shape factor, etc. Thermal and mechanical characterizations were also performed, to assess its ability to form films.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
IntechOpen
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
PECTIN
dc.subject
CITRUS SINENSIS
dc.subject
HYDROLISIS
dc.subject
FILMS
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Extraction and characterization of pectins from peels of criolla oranges (Citrus sinensis): Experimental reviews
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-08-05T16:59:45Z
dc.journal.pagination
1-44
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
London
dc.description.fil
Fil: Ruano, Paula. Universidad Nacional de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lazo Delgado, Lismet. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Picco, Sergio Marcelo. Universidad Nacional de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Villegas, Liliana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Química de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Química de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tonelli, Franco. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aguilera Merlo, Mario Eduardo. Universidad Nacional de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Tito Rigau, Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia. Instituto de Investigaciones en Tecnología Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Masuelli, Martin Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Diaz, Dario Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich". Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto de Física Aplicada "Dr. Jorge Andrés Zgrablich"; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/books/pectins-extraction-purification-characterization-and-applications
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.intechopen.com/books/pectins-extraction-purification-characterization-and-applications/extraction-and-characterization-of-pectins-from-peels-of-criolla-oranges-em-citrus-sinensis-em-exper
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.88944
dc.conicet.paginas
178
dc.source.titulo
Pectins: Extraction, Purification, Characterization and Applications
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