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dc.contributor.author
Pereda, Mariana  
dc.contributor.author
Ansorena, Maria Roberta  
dc.contributor.author
Marcovich, Norma Esther  
dc.contributor.other
Masuelli, Martín  
dc.date.available
2020-11-09T15:51:24Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Pereda, Mariana; Ansorena, Maria Roberta; Marcovich, Norma Esther; Active biopackaging based on proteins; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2017; 347-389  
dc.identifier.isbn
9781315152349  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/117927  
dc.description.abstract
The globalization of food markets and increasing concerns on food stability and control lead researchers and industrial companies to develop active and intelligent packaging materials. Antioxidant active packaging seeks to prevent or slow down the oxidation of certain food components, like lipids and proteins, which lead to the deterioration of physical characteristics of food products. In order to control undesirable microorganisms in food surfaces, natural or synthetic antimicrobial agents can be incorporated into polymer coatings. Potassium sorbate, the potassium salt of sorbic acid, has a long history and is generally recognized as a safe food preservative, being widely used to inhibit or retard the growing of a number of recognized food pathogens. In the seafood processing industry, a substantial amount of by-products are generated, that can be used to recover proteins to prepare films and restructured seafood products. The antimicrobial packaging mainly targets the food surface on which microbiological changes occur most intensively.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Proteins  
dc.subject
Films  
dc.subject
Antimicrobial  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Active biopackaging based on proteins  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-05-11T15:41:10Z  
dc.journal.pagination
347-389  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Boca Raton  
dc.description.fil
Fil: Pereda, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ansorena, Maria Roberta. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química. Grupo de Investigación en Ingeniería en Alimentos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marcovich, Norma Esther. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781315152349/chapters/10.1201/9781315152349-11  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1201/9781315152349  
dc.conicet.paginas
418  
dc.source.titulo
Biopackaging