Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Falomir Lockhart, Agustin Horacio
dc.contributor.author
Rogberg Muñoz, Andres
dc.contributor.author
Papaleo Mazzucco, Juliana
dc.contributor.author
Goszczynski, Daniel Estanislao
dc.contributor.author
Liron, Juan Pedro
dc.contributor.author
Fernandez, María Elena
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.contributor.author
Melucci, L. M.
dc.contributor.author
Giovambattista, Guillermo
dc.date.available
2017-01-19T21:27:44Z
dc.date.issued
2015-10
dc.identifier.citation
Falomir Lockhart, Agustin Horacio; Rogberg Muñoz, Andres; Papaleo Mazzucco, Juliana; Goszczynski, Daniel Estanislao; Liron, Juan Pedro; et al.; Study of the influence of genes related to muscle oxidative processes on beef color; Elsevier; Meat Science; 108; 1; 10-2015; 17-20
dc.identifier.issn
0309-1740
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/11686
dc.description.abstract
The biochemical bases of meat color are determined by the concentration and redox state of myoglobin, hemoglobin, cytochromes, and other pigments. Post-mortem depletion of cellular oxygen results in oxidative stresses that consume NADH and affects reducing activity, while enzymatic detoxification influences the cellular oxidative processes, both affecting meat color. The aim of this work was to study the influence of several genes related to cellular oxidative processes that could affect CIELAB meat color parameters. The study was performed in steers that received a grass-based diet combined with grain, hays and silages. Results suggest a possible link between colorimetric parameters (a*, b* and chroma) and SNPs in the GSTP1 gene (P b 0.05). Although the influence of the enzymes, encoded by GSTP1 gene, on meat color has been proposed previously at biochemical level and protein expression level, further association studies in different populations and functional studies of proteins are needed to confirm the genetic determination of that gene on meat color.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Gstp1
dc.subject
Ldh
dc.subject
Meat Color
dc.subject
Snp
dc.subject
Genetics
dc.subject.classification
Ganadería
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Study of the influence of genes related to muscle oxidative processes on beef color
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-01-17T19:13:08Z
dc.journal.volume
108
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
17-20
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Falomir Lockhart, Agustin Horacio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Departamento de Producción Animal; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Papaleo Mazzucco, Juliana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Goszczynski, Daniel Estanislao. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernandez, María Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico la Plata. Centro de Investigaciones en Criotecnología de Alimentos (i); Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Melucci, L. M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.journal.title
Meat Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.05.005
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174015300036
Archivos asociados