Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Torres, Adriana Mabel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Palacios, Sofia Alejendra
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Yercovich, N.
dc.contributor.author
Palazzini, Juan Manuel
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Battilani, P.
dc.contributor.author
Leslie, J. F.
dc.contributor.author
Logrieco, A.
dc.contributor.author
Chulze, Sofia Noemi
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2020-10-21T18:48:02Z
dc.date.issued
2019-06
dc.identifier.citation
Torres, Adriana Mabel; Palacios, Sofia Alejendra; Yercovich, N.; Palazzini, Juan Manuel; Battilani, P.; et al.; Fusarium head blight and mycotoxins in wheat: Prevention and control strategies across the food chain; Wageningen Academic Publishers; World Mycotoxin Journal; 12; 4; 6-2019; 333-355
dc.identifier.issn
1875-0710
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/116264
dc.description.abstract
With 744 million metric tons produced in 2017/2018, bread wheat (Triticum aestivum) and durum wheat (Triticum durum) are the second most widely produced cereal on a global basis. Prevention or control of wheat diseases may have an enormous impact on global food security and safety. Fusarium head blight is an economically debilitating disease of wheat that reduces the quantity and quality of grain harvested, and may lead to contamination with the mycotoxin deoxynivalenol, which affects the health of humans and domesticated animals. Current climate change scenarios predict an increase in the number of epidemics caused by this disease. Multiple strategies are available for managing the disease including cultural practices, planting less-susceptible cultivars, crop rotation, and chemical and biological controls. None of these strategies, however, is completely effective by itself, and an integrated approach incorporating multiple controls simultaneously is the only effective strategy to limit the disease and reduce deoxynivalenol contamination in human food and animal feed chains. This review identifies the available tools and strategies for mitigating the damage that can result from Fusarium head blight.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wageningen Academic Publishers
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
DEOXYNIVALENOL
dc.subject
DISEASE MANAGEMENT STRATEGY
dc.subject
FUSARIUM GRAMINEARUM
dc.subject
INTEGRATED PEST MANAGEMENT
dc.subject
POST-HARVEST
dc.subject
PREHARVEST
dc.subject
ZEARALENONE
dc.subject.classification
Agricultura
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Fusarium head blight and mycotoxins in wheat: Prevention and control strategies across the food chain
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-10-15T14:07:25Z
dc.identifier.eissn
1875-0796
dc.journal.volume
12
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
333-355
dc.journal.pais
Países Bajos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Wagenigen
dc.description.fil
Fil: Torres, Adriana Mabel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Palacios, Sofia Alejendra. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Yercovich, N.. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Palazzini, Juan Manuel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Battilani, P.. Università Cattolica del Sacro Cuore; Italia
dc.description.fil
Fil: Leslie, J. F.. Kansas State University; Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Logrieco, A.. Institute Of Sciences Of Food Production- Ispa-cnr; Italia
dc.description.fil
Fil: Chulze, Sofia Noemi. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina
dc.journal.title
World Mycotoxin Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3920/WMJ2019.2438
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.wageningenacademic.com/doi/abs/10.3920/WMJ2019.2438
Archivos asociados