Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Torres, Adriana Mabel  
dc.contributor.author
Palacios, Sofia Alejendra  
dc.contributor.author
Yercovich, N.  
dc.contributor.author
Palazzini, Juan Manuel  
dc.contributor.author
Battilani, P.  
dc.contributor.author
Leslie, J. F.  
dc.contributor.author
Logrieco, A.  
dc.contributor.author
Chulze, Sofia Noemi  
dc.date.available
2020-10-21T18:48:02Z  
dc.date.issued
2019-06  
dc.identifier.citation
Torres, Adriana Mabel; Palacios, Sofia Alejendra; Yercovich, N.; Palazzini, Juan Manuel; Battilani, P.; et al.; Fusarium head blight and mycotoxins in wheat: Prevention and control strategies across the food chain; Wageningen Academic Publishers; World Mycotoxin Journal; 12; 4; 6-2019; 333-355  
dc.identifier.issn
1875-0710  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/116264  
dc.description.abstract
With 744 million metric tons produced in 2017/2018, bread wheat (Triticum aestivum) and durum wheat (Triticum durum) are the second most widely produced cereal on a global basis. Prevention or control of wheat diseases may have an enormous impact on global food security and safety. Fusarium head blight is an economically debilitating disease of wheat that reduces the quantity and quality of grain harvested, and may lead to contamination with the mycotoxin deoxynivalenol, which affects the health of humans and domesticated animals. Current climate change scenarios predict an increase in the number of epidemics caused by this disease. Multiple strategies are available for managing the disease including cultural practices, planting less-susceptible cultivars, crop rotation, and chemical and biological controls. None of these strategies, however, is completely effective by itself, and an integrated approach incorporating multiple controls simultaneously is the only effective strategy to limit the disease and reduce deoxynivalenol contamination in human food and animal feed chains. This review identifies the available tools and strategies for mitigating the damage that can result from Fusarium head blight.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wageningen Academic Publishers  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
DEOXYNIVALENOL  
dc.subject
DISEASE MANAGEMENT STRATEGY  
dc.subject
FUSARIUM GRAMINEARUM  
dc.subject
INTEGRATED PEST MANAGEMENT  
dc.subject
POST-HARVEST  
dc.subject
PREHARVEST  
dc.subject
ZEARALENONE  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Fusarium head blight and mycotoxins in wheat: Prevention and control strategies across the food chain  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-10-15T14:07:25Z  
dc.identifier.eissn
1875-0796  
dc.journal.volume
12  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
333-355  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Wagenigen  
dc.description.fil
Fil: Torres, Adriana Mabel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Palacios, Sofia Alejendra. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Yercovich, N.. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Palazzini, Juan Manuel. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Battilani, P.. Università Cattolica del Sacro Cuore; Italia  
dc.description.fil
Fil: Leslie, J. F.. Kansas State University; Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Logrieco, A.. Institute Of Sciences Of Food Production- Ispa-cnr; Italia  
dc.description.fil
Fil: Chulze, Sofia Noemi. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas Fisicoquímicas y Naturales. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigación en Micología y Micotoxicología; Argentina  
dc.journal.title
World Mycotoxin Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3920/WMJ2019.2438  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.wageningenacademic.com/doi/abs/10.3920/WMJ2019.2438