Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Londero, Alejandra  
dc.contributor.author
Iraporda, Carolina  
dc.contributor.author
Garrote, Graciela Liliana  
dc.contributor.author
Abraham, Analia Graciela  
dc.date.available
2017-01-18T20:59:09Z  
dc.date.issued
2015-02  
dc.identifier.citation
Londero, Alejandra; Iraporda, Carolina; Garrote, Graciela Liliana; Abraham, Analia Graciela; Cheese whey fermented with kefir micro-organisms: antagonism against Salmonella and immunomodulatory capacity; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 68; 1; 2-2015; 118–126  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/11604  
dc.description.abstract
The antagonistic effect against Salmonella spp. and the immunomodulatory capacity of whey fermented with kefir grains and with three strains isolated from them – Lactobacillus plantarum CIDCA 8327, Lactobacillus kefiri CIDCA 8348 and Kluyveromyces marxianus var. marxianus CIDCA 8154 – were evaluated. Both fermented products interfered with the capacity of Salmonella spp. to associate and invade Caco-2/TC7 cells and reduced up to the basal level the expression of the CCL20 in response to a pro-inflammatory stimulus on Caco-2 CCL20:luc cells. The products with potential application as probiotics obtained by fermentation of whey with kefir micro-organisms represent an alternative to increase whey economic value.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Fermentation  
dc.subject
Kefir  
dc.subject
Lactic Acid Bacteria  
dc.subject
Yeast  
dc.subject
Antagonism  
dc.subject
Immunomodulation  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Cheese whey fermented with kefir micro-organisms: antagonism against Salmonella and immunomodulatory capacity  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-01-17T19:13:24Z  
dc.journal.volume
68  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
118–126  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Hoboken  
dc.description.fil
Fil: Londero, Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico la Plata. Centro de Investigaciones En Criotecnología de Alimentos (i); Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Iraporda, Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico la Plata. Centro de Investigaciones En Criotecnología de Alimentos (i); Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Garrote, Graciela Liliana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico la Plata. Centro de Investigaciones En Criotecnología de Alimentos (i); Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Abraham, Analia Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico la Plata. Centro de Investigaciones En Criotecnología de Alimentos (i); Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Fundación Ciencias Exactas; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12161  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12161/abstract