Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Guiotto, Estefania Nancy  
dc.contributor.author
Dielh, Bernd W.K.  
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina  
dc.contributor.other
Ahmad, Moghis U.  
dc.contributor.other
Xu, Xuebing  
dc.date.available
2020-09-23T13:44:30Z  
dc.date.issued
2015  
dc.identifier.citation
Guiotto, Estefania Nancy; Dielh, Bernd W.K.; Tomás, Mabel Cristina; Lecithin Sunflower; AOAC International; 2015; 57-76  
dc.identifier.isbn
978-1-63067-044-3  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/114602  
dc.description.abstract
Sunflower lecithin is a promising alternative to soybean lecithin because it is considered the product of a non?genetically modified organism (non-GMO). Lecithin modification under industrial conditions with adequate techniques of analysis may be useful for evaluating the potential applications of these sunflower by-products to the production of new emulsifiers. Regarding fractionation of sunflower lecithin at two absolute-ethanol:water ratios and different pH levels, the highest ethanol concentration in the solvent extraction resulted in an enhancement of the PC fraction yield in the extract obtained at the different pHs studied. The PC-enriched fraction extracted at an absolute-ethanol:water ratio 96:4 vol/vol and a pH 7.5 presented the highest PC/PE ratio. The relative proportion of these two phospholipids was associated with their optimal emulsification properties through their interaction with water and their geometry of assembly at the oil-water interface.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
AOAC International  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
LECITHIN  
dc.subject
PHOSPHOLIPID  
dc.subject
EMULSIFIERS  
dc.subject
HELIANTHUS ANNUUS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Lecithin Sunflower  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-09-02T20:17:48Z  
dc.journal.pagination
57-76  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Urbana  
dc.description.fil
Fil: Guiotto, Estefania Nancy. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Dielh, Bernd W.K.. Spectral Service Gmbh Laboratorium Für Auftragsanalytik; Alemania  
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y6nbjxmn  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-1-63067-044-3.50007-8  
dc.conicet.paginas
568  
dc.source.titulo
Polar Lipids: Biology, Chemistry, and Technology