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dc.contributor.author
Guiotto, Estefania Nancy
dc.contributor.author
Dielh, Bernd W.K.
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina
dc.contributor.other
Ahmad, Moghis U.
dc.contributor.other
Xu, Xuebing
dc.date.available
2020-09-23T13:44:30Z
dc.date.issued
2015
dc.identifier.citation
Guiotto, Estefania Nancy; Dielh, Bernd W.K.; Tomás, Mabel Cristina; Lecithin Sunflower; AOAC International; 2015; 57-76
dc.identifier.isbn
978-1-63067-044-3
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/114602
dc.description.abstract
Sunflower lecithin is a promising alternative to soybean lecithin because it is considered the product of a non?genetically modified organism (non-GMO). Lecithin modification under industrial conditions with adequate techniques of analysis may be useful for evaluating the potential applications of these sunflower by-products to the production of new emulsifiers. Regarding fractionation of sunflower lecithin at two absolute-ethanol:water ratios and different pH levels, the highest ethanol concentration in the solvent extraction resulted in an enhancement of the PC fraction yield in the extract obtained at the different pHs studied. The PC-enriched fraction extracted at an absolute-ethanol:water ratio 96:4 vol/vol and a pH 7.5 presented the highest PC/PE ratio. The relative proportion of these two phospholipids was associated with their optimal emulsification properties through their interaction with water and their geometry of assembly at the oil-water interface.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
AOAC International
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
LECITHIN
dc.subject
PHOSPHOLIPID
dc.subject
EMULSIFIERS
dc.subject
HELIANTHUS ANNUUS
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Lecithin Sunflower
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-09-02T20:17:48Z
dc.journal.pagination
57-76
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Urbana
dc.description.fil
Fil: Guiotto, Estefania Nancy. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Dielh, Bernd W.K.. Spectral Service Gmbh Laboratorium Für Auftragsanalytik; Alemania
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y6nbjxmn
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-1-63067-044-3.50007-8
dc.conicet.paginas
568
dc.source.titulo
Polar Lipids: Biology, Chemistry, and Technology
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