Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Perez, Pablo Fernando  
dc.contributor.author
Donnet Hughes, Anne  
dc.contributor.author
Schiffrin, Eduardo J.  
dc.contributor.other
Schiffrin, Eduardo J.  
dc.contributor.other
Marteau, Phillipe  
dc.contributor.other
Brassart, Dominique  
dc.date.available
2020-09-14T15:12:19Z  
dc.date.issued
2014  
dc.identifier.citation
Perez, Pablo Fernando; Donnet Hughes, Anne; Schiffrin, Eduardo J.; Presentation of Microbial Signals via Maternal Cells: An Evolutionary Advantage of Mammals; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2014; 41-60  
dc.identifier.isbn
978-1-4822-2676-8  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113916  
dc.description.abstract
The evolutionary lineage leading to mammals began over 300 million years ago when mammals ancestors diverged from those of reptiles and birds (Lefèvre et al. 2010). As one of the main challenges of offspring survival was moisture loss, early mammals developed skin secretions to prevent dehydration. These secretions later evolved to milk (Oftedal 2012), whose early form was composed primarily of antimicrobial compounds but later evolved to a complex mixture of components that maximized offspring survival.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press - Taylor & Francis Group  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Human milk  
dc.subject
Bacterial signals  
dc.subject
Immune system  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Presentation of Microbial Signals via Maternal Cells: An Evolutionary Advantage of Mammals  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-09-02T20:17:49Z  
dc.journal.pagination
41-60  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Boca Raton  
dc.description.fil
Fil: Perez, Pablo Fernando. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Departamento de Ciencias Biológicas; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Donnet Hughes, Anne. Nestlé Research Center; Suiza  
dc.description.fil
Fil: Schiffrin, Eduardo J.. No especifíca;  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yyne4ee2  
dc.conicet.paginas
344  
dc.source.titulo
Intestinal Microbiota in Health and Disease: Modern Concepts