Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Blajman, Jesica  
dc.contributor.author
Gaziano, Cristian  
dc.contributor.author
Zbrun, María Virginia  
dc.contributor.author
Soto, Lorena Paola  
dc.contributor.author
Astesana, Diego Martín  
dc.contributor.author
Berisvil, Ayelén Patricia  
dc.contributor.author
Romero Scharpen, Analía  
dc.contributor.author
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro  
dc.contributor.author
Frizzo, Laureano Sebastian  
dc.date.available
2020-09-14T11:49:25Z  
dc.date.issued
2015-08  
dc.identifier.citation
Blajman, Jesica; Gaziano, Cristian; Zbrun, María Virginia; Soto, Lorena Paola; Astesana, Diego Martín; et al.; In vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria toward their selection as a probiotic in broiler chickens; Elsevier; Research in Veterinary Science; 101; 1; 8-2015; 50-56  
dc.identifier.issn
0034-5288  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113872  
dc.description.abstract
Among 360 isolates from the gastrointestinal tract (GIT) of broilers, eleven isolates which showed in vitro probiotic properties were identified and selected for further tests. After the in vitro screening, three strains were chosen for the in vivo study of persistence of fresh cultures and then one strain was selected for the in vivo study of persistence of lyophilized culture. Lyophilized Lactobacillus salivarius DSPV 001P was capable of persisting in broilers during a complete rearing, even 28 days following cessation of administration. L. salivarius DSPV 001P administered to broilers and recovered from GIT was compared by pulsed-field gel electrophoresis (PFGE) to ensure that the same genotype was persistently identified. A combination of in vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria (LAB) described in this study may offer a method for selecting the most suitable strain for potential application as a broiler probiotic supplement.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BROILERS  
dc.subject
INTESTINAL MICROBIOTA  
dc.subject
PROBIOTICS  
dc.subject
LACTIC ACID BACTERIA SCREENING  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
In vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria toward their selection as a probiotic in broiler chickens  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-09-03T19:19:27Z  
dc.journal.volume
101  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
50-56  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gaziano, Cristian. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Soto, Lorena Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Berisvil, Ayelén Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Romero Scharpen, Analía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Frizzo, Laureano Sebastian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina  
dc.journal.title
Research in Veterinary Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0034528815001629  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.rvsc.2015.05.017