Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Blajman, Jesica
dc.contributor.author
Gaziano, Cristian
dc.contributor.author
Zbrun, María Virginia
dc.contributor.author
Soto, Lorena Paola
dc.contributor.author
Astesana, Diego Martín
dc.contributor.author
Berisvil, Ayelén Patricia
dc.contributor.author
Romero Scharpen, Analía
dc.contributor.author
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro
dc.contributor.author
Frizzo, Laureano Sebastian
dc.date.available
2020-09-14T11:49:25Z
dc.date.issued
2015-08
dc.identifier.citation
Blajman, Jesica; Gaziano, Cristian; Zbrun, María Virginia; Soto, Lorena Paola; Astesana, Diego Martín; et al.; In vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria toward their selection as a probiotic in broiler chickens; Elsevier; Research in Veterinary Science; 101; 1; 8-2015; 50-56
dc.identifier.issn
0034-5288
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113872
dc.description.abstract
Among 360 isolates from the gastrointestinal tract (GIT) of broilers, eleven isolates which showed in vitro probiotic properties were identified and selected for further tests. After the in vitro screening, three strains were chosen for the in vivo study of persistence of fresh cultures and then one strain was selected for the in vivo study of persistence of lyophilized culture. Lyophilized Lactobacillus salivarius DSPV 001P was capable of persisting in broilers during a complete rearing, even 28 days following cessation of administration. L. salivarius DSPV 001P administered to broilers and recovered from GIT was compared by pulsed-field gel electrophoresis (PFGE) to ensure that the same genotype was persistently identified. A combination of in vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria (LAB) described in this study may offer a method for selecting the most suitable strain for potential application as a broiler probiotic supplement.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BROILERS
dc.subject
INTESTINAL MICROBIOTA
dc.subject
PROBIOTICS
dc.subject
LACTIC ACID BACTERIA SCREENING
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
In vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria toward their selection as a probiotic in broiler chickens
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-09-03T19:19:27Z
dc.journal.volume
101
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
50-56
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gaziano, Cristian. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
dc.description.fil
Fil: Soto, Lorena Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
dc.description.fil
Fil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
dc.description.fil
Fil: Berisvil, Ayelén Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
dc.description.fil
Fil: Romero Scharpen, Analía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina
dc.description.fil
Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina
dc.description.fil
Fil: Frizzo, Laureano Sebastian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Salud Pública Veterinaria; Argentina
dc.journal.title
Research in Veterinary Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0034528815001629
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.rvsc.2015.05.017
Archivos asociados