Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Candioti, Mario César
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Alonso, María Jimena
dc.contributor.author
Hynes, Erica Rut
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2020-09-13T20:36:09Z
dc.date.issued
2007-12
dc.identifier.citation
Candioti, Mario César; Alonso, María Jimena; Hynes, Erica Rut; Influence of residual milk-clotting enzyme and proteolysis on melting properties of soft cheese; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 60; 3; 12-2007; 175-181
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113866
dc.description.abstract
In this work, we assessed the influence of coagulant residual activity and primary proteolysis on Cremoso Argentino cheese melting properties. For that purpose, we made Cremoso soft cheeses using different amounts of coagulant, and also obtained samples in which milk clotting enzyme was inactivated. The residual activity of coagulant correlated with primary proteolysis, especially in early stages of ripening. Caseins’ hydrolysis did not significantly impact on the melting ability of the cheeses, expressed as the area increase after heating samples under standardised conditions. Samples with similar proximate composition showed some changes in meltability; those seemed related to pH evolution during ripening.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
![Confianza no establecida para este valor](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
COAGULANT ENZYME
dc.subject
MELTING PROPERTIES
dc.subject
PROTEOLYSIS
dc.subject
SOFT CHEESE
dc.subject.classification
Ingeniería Química
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ingeniería Química
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Influence of residual milk-clotting enzyme and proteolysis on melting properties of soft cheese
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-09-03T19:27:02Z
dc.journal.volume
60
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
175-181
dc.journal.pais
Reino Unido
![No se ha devuelto un valor de confianza razonable por parte de la Autoridad](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Candioti, Mario César. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alonso, María Jimena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Hynes, Erica Rut. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
![Confianza no establecida para este valor](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/j.1471-0307.2007.00333.x
Archivos asociados