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dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia
dc.contributor.author
Salvadori, Viviana Olga
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.date.available
2020-09-11T14:22:08Z
dc.date.issued
2001-02
dc.identifier.citation
Campañone, Laura Analia; Salvadori, Viviana Olga; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Weight loss during freezing and storage of unpackaged foods; Elsevier; Journal of Food Engineering; 47; 2; 2-2001; 69-79
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113797
dc.description.abstract
Dehydration of unwrapped foods occurs during freezing and frozen storage. Coupled heat and mass balances were proposed incorporating solidification of water and sublimation of ice. The mathematical model was solved using an implicit finite-differences method, with a variable grid to follow the moving sublimation front. The model evaluates temperature and water concentration profiles and was used to predict the kinetics of weight loss for different products. Model predictions were favourably compared against experimental data on weight loss during storage of unwrapped meat, potato and tylose.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Frozen foods
dc.subject
Weight loss
dc.subject
Numerical models
dc.subject
Freezing
dc.subject
Storage
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Weight loss during freezing and storage of unpackaged foods
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-09-02T20:22:37Z
dc.identifier.eissn
1873-5770
dc.journal.volume
47
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
69-79
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvadori, Viviana Olga. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y3qkjo8c
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00101-1
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