Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Castellani, Oscar Francisco
dc.contributor.author
Martinez, Estela Nora
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2020-09-08T15:13:24Z
dc.date.issued
2000-11
dc.identifier.citation
Castellani, Oscar Francisco; Martinez, Estela Nora; Añon, Maria Cristina; Amaranth Globulin Structure Modifications Induced by Enzymatic Proteolysis; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 48; 11; 11-2000; 5624-5629
dc.identifier.issn
0021-8561
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113475
dc.description.abstract
Globulin-P was partially hydrolyzed with papain under specific conditions to study the resulting structural modifications. Under mild hydrolytic conditions, globulin-P polymers were cleaved to render their unitary constituents (280 kDa molecules). Under stronger hydrolytic conditions these unitary molecules were 13% smaller than those from nonhydrolyzed globulin. Moreover, these molecules remained assembled even though they contained degraded polypeptides. The monomeric (M) subunit and the A chains were preferentially cleaved under mild and intermediate hydrolytic conditions, whereas B chains remained with the same size. These results suggest that the M and A polypeptides might be located at an exposed site of the molecules resembling the structure of the legumins. The M subunit may be participating in the stabilization of globulin-P polymers, on the basis that these two species disappeared under the same hydrolytic conditions. Similar events such as those described in this paper might be taking place on globulin-P during germination of amaranth grain.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Chemical Society
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Amaranth
dc.subject
Globulin
dc.subject
Papain
dc.subject
Protein structure
dc.subject
Proteolysis
dc.subject.classification
Bioquímica y Biología Molecular
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Amaranth Globulin Structure Modifications Induced by Enzymatic Proteolysis
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-08-19T20:35:21Z
dc.identifier.eissn
1520-5118
dc.journal.volume
48
dc.journal.number
11
dc.journal.pagination
5624-5629
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Washington
dc.description.fil
Fil: Castellani, Oscar Francisco. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Estela Nora. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y45r95cz
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/jf000624o
Archivos asociados