Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Agnelli, Miriam Eliana  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.date.available
2020-09-08T15:10:50Z  
dc.date.issued
2001-03  
dc.identifier.citation
Agnelli, Miriam Eliana; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Cryomechanical Freezing. A Model for the Heat Transfer Process; Elsevier; Journal of Food Engineering; 47; 4; 3-2001; 263-270  
dc.identifier.issn
0260-8774  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/113472  
dc.description.abstract
Cryomechanical freezing consists of a two-step process. During the first step, the foodstuff gets into contact with a cryogenic refrigerant for a very short period of time, during which a thin frozen crust is formed. Immediately afterwards, freezing is completed in a conventional cold air-blast freezer. In this work, the heat transfer process during cryomechanical freezing was modelled using the enthalpy formulation with a finite volume scheme. The results of the model were successfully compared with experimental data obtained in the literature for a model food (cylinders of gelatin) and for real foodstuffs (hamburgers, meatballs and strawberries) in a pilot prototype.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CRYOGENIC  
dc.subject
FREEZING  
dc.subject
CRUST  
dc.subject
MODEL  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Cryomechanical Freezing. A Model for the Heat Transfer Process  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-08-19T20:35:34Z  
dc.identifier.eissn
1873-5770  
dc.journal.volume
47  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
263-270  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Agnelli, Miriam Eliana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y3nqbs7e  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00126-6