Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Garrote, Graciela Liliana  
dc.contributor.author
Abraham, Analia Graciela  
dc.contributor.author
de Antoni, Graciela Liliana  
dc.date.available
2020-09-01T15:05:43Z  
dc.date.issued
2000-03  
dc.identifier.citation
Garrote, Graciela Liliana; Abraham, Analia Graciela; de Antoni, Graciela Liliana; Inhibitory power of kefir: The role of organic acids; International Association for Food Protection; Journal of Food Protection; 63; 3; 3-2000; 364-369  
dc.identifier.issn
0362-028X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/112888  
dc.description.abstract
Milk and MRS broth fermented with kefir grains from different households were examined for inhibitory activity toward gram-negative and gram-positive strains. Fermented milk obtained with 10 g per 100 ml of inoculum (final pH 3.32 to 4.25) and MRS broth fermented with 1 and 10 g per 100 ml of inocula (final pH 4.18 to 5.25) had inhibitory power demonstrated by spot test and agar well diffusion assay. This inhibitory effect could be assigned to the undissociated form of lactic and acetic acid produced during the fermentation process. Kefir supernatants inhibited the growth of Escherichia coli 3 in nutrient broth at 37°C for 24 h. However, supernatants of yogurt or milk artificially acidified with lactic and acetic acids allowed the growth of E. coli 3 in the same conditions. A bacteriostatic effect of milk fermented with kefir grains over E. coli 3 was also demonstrated.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
International Association for Food Protection  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
KEFIR  
dc.subject
INHIBITORY POWER  
dc.subject
ORGANIC ACIDS  
dc.subject
E. COLI  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Inhibitory power of kefir: The role of organic acids  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-08-19T20:35:23Z  
dc.identifier.eissn
1944-9097  
dc.journal.volume
63  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
364-369  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Garrote, Graciela Liliana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Abraham, Analia Graciela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: de Antoni, Graciela Liliana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Protection  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.4315/0362-028X-63.3.364  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y3dlmxot