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dc.contributor.author
Bucci, Paula Lorena  
dc.contributor.author
Coppotelli, Bibiana Marina  
dc.contributor.author
Morelli, Irma Susana  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.author
Caravelli, Alejandro Horacio  
dc.date.available
2020-08-28T18:49:18Z  
dc.date.issued
2020-08  
dc.identifier.citation
Bucci, Paula Lorena; Coppotelli, Bibiana Marina; Morelli, Irma Susana; Zaritzky, Noemi Elisabet; Caravelli, Alejandro Horacio; Simultaneous heterotrophic nitrification and aerobic denitrification of wastewater in granular reactor: Microbial composition by next generation sequencing analysis; Elsevier Ltd; Journal of Water Process Engineering; 36; 8-2020; 101254  
dc.identifier.issn
2214-7144  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/112679  
dc.description.abstract
Dairy effluents contain limited nitrogen for biological treatment. In the present study a cheese whey wastewaterwas supplemented with ammonia to obtain suitable COD:N ratios. The effects of the organic load and micronutrientson the biological nitrogen removal process were analyzed in aerobic granular sequential batch reactors(SBRs). Better nitrifying activity (5.04 mg N.(L.h)−1) was achieved at COD:N = 100:12, when micronutrientswere added. In this condition, simultaneous nitrification- denitrification led to a higher inorganic nitrogen removal.Aerobic denitrification was driven by intracellular glycogen. In absence of micronutrients, nitrificationtook place when the organic load was decreased (COD:N = 100:22). The microbial community was analyzed bynext-generation sequencing technology. Nitrification was attributed to heterotrophic nitrifiers. Bacteria belongingto Niabella and Diaphorobacter genera and to Planctomycetales order are the main candidates responsiblefor the nitrification process. Co-treatment of dairy and ammonium-rich wastewater constitutes a promisestrategy for the biological treatment of dairy wastewaters.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
HETEROTROPHIC NITRIFICATION AND AEROBIC  
dc.subject
DENITRIFICATION  
dc.subject
AEROBIC GRANULAR SLUDGE  
dc.subject
MICRONUTRIENTS  
dc.subject
CHEESE WHEY  
dc.subject
NEXT-GENERATION SEQUENCING TECHNOLOGY  
dc.subject.classification
Otras Biotecnología del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
Biotecnología del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Simultaneous heterotrophic nitrification and aerobic denitrification of wastewater in granular reactor: Microbial composition by next generation sequencing analysis  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-05-27T16:26:18Z  
dc.journal.volume
36  
dc.journal.pagination
101254  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Bucci, Paula Lorena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Coppotelli, Bibiana Marina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Morelli, Irma Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Caravelli, Alejandro Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Water Process Engineering  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S2214714420301331  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jwpe.2020.101254