Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Heat and mass transfer during baking

Título del libro: Advances in Heat Transfer Unit Operations: Baking and Freezing in Bread Making

Purlis, EmmanuelIcon
Otros responsables: Calderón Domínguez, Georgina; Gutiérrez López, Gustavo F.; Niranjan, Keshavan
Fecha de publicación: 2016
Editorial: Crc Press-taylor & Francis Group
ISBN: 9781466504677
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

The present chapter is dedicated to review the heat and mass transfer processes occurring during baking operation. According to previous definitions, the perspective of the analysis is experimental or phenomenological. The preceding chapters about principles of transport phenomena and properties provide the framework for discussion. The objective of this part is to present a scientific background to comprehend the subsequent contents of the book, i.e. baking equipment, physical and chemical changes in the product, and mathematical modelling of the baking process. In this sense, the general hypothesis is that development of knowledge about the underlying physics of unit operations and processes is essential to understand the consequences of the variation of operating conditions on the characteristics of the final product and process parameters such as energy consumption.
Palabras clave: Heat transfer , Mass transfer , Baking
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 678.8Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/112026
URL: https://www.routledge.com/Advances-in-Heat-Transfer-Unit-Operations-Baking-and-F
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Purlis, Emmanuel; Heat and mass transfer during baking; Crc Press-taylor & Francis Group; 2016; 173-188
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES