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dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo  
dc.contributor.author
Molina Ortiz, Sara Eugenia  
dc.contributor.author
Denavi, Gabriela Alejandra  
dc.contributor.author
Bosch, María Alejandra  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.contributor.other
Kumar Thakur, Vijai  
dc.contributor.other
Kumari Thakur, Manju  
dc.contributor.other
Kessler, Michel R.  
dc.date.available
2020-08-18T17:43:58Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Salgado, Pablo Rodrigo; Molina Ortiz, Sara Eugenia; Denavi, Gabriela Alejandra; Bosch, María Alejandra; Añon, Maria Cristina; et al.; Influence of initial protein structure on the properties of soybean protein edible films; Smithers Rapra Technology; 2017; 75-98  
dc.identifier.isbn
9781910242230  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111862  
dc.description.abstract
The aim of this work was to show the decisive importance of initial soy protein conformation on the resulting protein films processability and functionality. It analyzed how different soybean protein isolates with similar polypeptide composition but different conformations of their constituent molecules formed film forming dispersions with a different rheological behaviour that could affect their processability, and films with a different cross-linking degree even when the same formulation and drying conditions were used for film formation. These differences were mainly expressed on the mechanical properties, the solubility and the effectiveness of these films to act as a release system of active compounds. Therefore, these functional properties may determine the possible applications for which these protein films should be evaluated and used.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Smithers Rapra Technology  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
SOYBEAN PROTEIN BASED FILMS  
dc.subject
SOYBEAN PROTEIN ISOLATES  
dc.subject
PROTEIN CONFORMATION  
dc.subject
STRUCTURE-FUNCTIONALITY RELATIONSHIP  
dc.subject
ACTIVE RELEASE FILM  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Influence of initial protein structure on the properties of soybean protein edible films  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2020-06-08T16:03:31Z  
dc.journal.pagination
75-98  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
.  
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Molina Ortiz, Sara Eugenia. Instituto Nacional de Tecnología Industrial; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Denavi, Gabriela Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bosch, María Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.bookdepository.com/es/Soy-Based-Bioplastics-Vijay-Kumar-Thakur/9781910242230?ref=grid-view&qid=1597763936266&sr=1-1  
dc.conicet.paginas
452  
dc.source.titulo
Soy-based Bioplastics