Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Rodriguez Vaquero, Maria Jose
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Vallejo, Claudia Veronica
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Sosa Mármol, Sofía María
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Saguir, Fabiana M.
dc.contributor.author
Aredes Fernández, Pedro Adrián
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.other
Prathamesh, Gorawala
dc.contributor.other
Srushti, Mandhatri
dc.date.available
2020-08-18T14:39:09Z
dc.date.issued
2017
dc.identifier.citation
Rodriguez Vaquero, Maria Jose; Vallejo, Claudia Veronica; Sosa Mármol, Sofía María; Saguir, Fabiana M.; Aredes Fernández, Pedro Adrián; Potential Usefulness of Chlorogenic Acid from Vegetables and Industrial Wastes; Nova Science Publishers; 25; 2017; 31-56
dc.identifier.isbn
978-1-53610-897-2
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111818
dc.description.abstract
The resistance of microorganisms to drugs in pharmaceutical industry and the food contamination and spoilage by microorganisms in food industry are serious problems. Control of these microorganisms is of importance not only for industry but also for government health agencies. As a result of this problematic, all these years an intensive search for new compounds able to replace currently used drugs was performed. The utilization of phenolic compounds as antimicrobial agents or a possible pharmaceutical drug would provide additional benefits due to their health beneficial properties. Caffeic acid is one of the most abundant hydroxycinnamic acids in the human diet and chlorogenic acid (5-O-caffeoyl-quinic acid), an ester of caffeic acid with quinic acid, has been received considerable attentions for their potential biological effects. Chlorogenic acid has antioxidant property and probable roles in diseases such as cancer, parkinson and cardiovascular as well as antimicrobial activity. In this chapter, we present the last researches that indicate that chlorogenic acid of different plant sources or derived products could be a possible candidate to be utilized in different industries. The advantages in the usefulness of chlorogenic acid as antimicrobial agent are discussed in relation with its antimicrobial effectivity and its health benefits.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Nova Science Publishers
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
industrial wastes
dc.subject
phenolic compounds
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Potential Usefulness of Chlorogenic Acid from Vegetables and Industrial Wastes
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2020-08-05T15:23:05Z
dc.journal.volume
25
dc.journal.pagination
31-56
dc.journal.pais
Estados Unidos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.description.fil
Fil: Rodriguez Vaquero, Maria Jose. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Microbiología "Luis Verna". Cátedra de Microbiología General; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vallejo, Claudia Veronica. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sosa Mármol, Sofía María. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Saguir, Fabiana M.. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aredes Fernández, Pedro Adrián. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://novapublishers.com/shop/agricultural-research-updates-volume-25/
dc.conicet.paginas
252
dc.source.titulo
Agricultural research updates
Archivos asociados