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dc.contributor.author
Piermaria, Judith Araceli  
dc.contributor.author
López Castejón, María Luisa  
dc.contributor.author
Bengoechea, Carlos  
dc.contributor.author
Guerrero, Antonio  
dc.contributor.author
Abraham, Analia Graciela  
dc.date.available
2020-08-14T13:56:10Z  
dc.date.issued
2020-05  
dc.identifier.citation
Piermaria, Judith Araceli; López Castejón, María Luisa; Bengoechea, Carlos; Guerrero, Antonio; Abraham, Analia Graciela; Prebiotic emulsions stabilised by whey protein and kefiran; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 5-2020; 1-10  
dc.identifier.issn
0950-5423  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111738  
dc.description.abstract
The goal of this work has been to assess the influence of a health-promoting hydrocolloid, such as kefiran,in oil-in-water emulsions (O/W: 50/50) containing whey protein isolate (1.0% wt.). Different kefiran concentration levels (0%, 0.25%, 0.5%, 1% wt.) were studied, observing a shift from a fluid-like to asolid-like behaviour and higher viscosities when kefiran content increased. A pseudoplastic behaviour was detected for all systems studied. The observed evolution is attributed to the thickening effect exerted by kefiran, which promoted stability, in spite of observing a certain flocculation degree within the emulsion systems, demonstrated through the addition of sodium dodecyl sulphate (1% wt.). Furthermore, shortterm stability of these pseudoplastic emulsions has been verified by laser-scattering techniques. Thus, a Sauter diameter around 1 μm remained unaltered up to 7 days since preparation. The addition of kefiran in the formulation would benefit from their well-known health-promoting effects.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
KEFIRAN  
dc.subject
EMULSION  
dc.subject
RHEOLOGY  
dc.subject
WHEY PROTEIN ISOLATE  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Prebiotic emulsions stabilised by whey protein and kefiran  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-06-23T13:12:10Z  
dc.journal.pagination
1-10  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Piermaria, Judith Araceli. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: López Castejón, María Luisa. Universidad de Sevilla; España  
dc.description.fil
Fil: Bengoechea, Carlos. Universidad de Sevilla; España  
dc.description.fil
Fil: Guerrero, Antonio. Universidad de Sevilla; España  
dc.description.fil
Fil: Abraham, Analia Graciela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ijfs.14601  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.14601