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dc.contributor.author
Goñi, Sandro Mauricio
dc.contributor.author
Purlis, Emmanuel
dc.contributor.author
Salvadori, Viviana Olga
dc.date.available
2020-08-12T17:04:40Z
dc.date.issued
2007-10
dc.identifier.citation
Goñi, Sandro Mauricio; Purlis, Emmanuel; Salvadori, Viviana Olga; Three-dimensional reconstruction of irregular foodstuffs; Elsevier; Journal of Food Engineering; 82; 4; 10-2007; 536-547
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111566
dc.description.abstract
Three-dimensional reconstruction of general solid food materials was performed using a reverse engineering method based on a surface cross-sectional design. Digital images of cross-sections of irregular multi-dimensional foodstuffs were acquired using a computer vision system, and image processing was performed to obtain the actual boundaries. These boundaries were then approximated by closed B-spline curves, which were assembled through a lofting technique to construct a geometrical representation of food materials. Considering the reconstructed objects, a procedure based on finite element method was developed to estimate the surface area and volume. The developed finite element method approach was validated against experimental volume values of apples and meat pieces, obtaining an estimation error less than 2%. Surface area prediction equations were proposed from estimated surface area values and weight and volume
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
LOFTING
dc.subject
B-SPLINE CURVES
dc.subject
IRREGULAR SHAPE
dc.subject
SURFACE AREA
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Three-dimensional reconstruction of irregular foodstuffs
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:49Z
dc.identifier.eissn
1873-5770
dc.journal.volume
82
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
536-547
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Goñi, Sandro Mauricio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de Quilmes. Departamento de Ciencia y Tecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Purlis, Emmanuel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvadori, Viviana Olga. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2007.03.021
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0260877407001811
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