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dc.contributor.author
Ribotta, Pablo Daniel  
dc.contributor.author
Colombo, Andrés  
dc.contributor.author
Leon, Alberto Edel  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.date.available
2020-08-11T14:33:06Z  
dc.date.issued
2007-12  
dc.identifier.citation
Ribotta, Pablo Daniel; Colombo, Andrés; Leon, Alberto Edel; Añon, Maria Cristina; Effects of Soy Protein on Physical and Rheological Properties of Wheat Starch; Wiley VCH Verlag; Starch/starke; 59; 12; 12-2007; 614-623  
dc.identifier.issn
0038-9056  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111395  
dc.description.abstract
It is necessary to understand the interaction phenomena between proteins and polysaccharides for the development of starch‐based products with better physical and sensory properties. A simplified model system was chosen to study the influence of soy protein on physical and rheological properties of wheat starch and the possible interactions between them. Thermal and pasting behaviors of the slurries and texture properties, water retention capacity and ultra structure of soy protein‐wheat starch gels were analyzed. While soy protein isolate increased the viscosity of starch suspension during and after heating, gels with soy protein presented a weaker structure than wheat starch gels. Results suggested association between leached out material and swollen granule surface of starch with soy protein. Scanning electron microscopy reflected these changes in the gel ultrastructure.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley VCH Verlag  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Starch  
dc.subject
Soy protein isolate  
dc.subject
Gel  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effects of Soy Protein on Physical and Rheological Properties of Wheat Starch  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:00Z  
dc.identifier.eissn
1521-379X  
dc.journal.volume
59  
dc.journal.number
12  
dc.journal.pagination
614-623  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Weinheim  
dc.description.fil
Fil: Ribotta, Pablo Daniel. Provincia de Córdoba. Ministerio de Ciencia y Técnica. Centro de Excelencia en Productos y Procesos de Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Colombo, Andrés. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Provincia de Córdoba. Ministerio de Ciencia y Técnica. Centro de Excelencia en Productos y Procesos de Córdoba; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Leon, Alberto Edel. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Provincia de Córdoba. Ministerio de Ciencia y Técnica. Centro de Excelencia en Productos y Procesos de Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Starch/starke  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y2wy3vlm  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/star.200700650