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dc.contributor.author
Ribotta, Pablo Daniel
dc.contributor.author
Colombo, Andrés
dc.contributor.author
Leon, Alberto Edel
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.date.available
2020-08-11T14:33:06Z
dc.date.issued
2007-12
dc.identifier.citation
Ribotta, Pablo Daniel; Colombo, Andrés; Leon, Alberto Edel; Añon, Maria Cristina; Effects of Soy Protein on Physical and Rheological Properties of Wheat Starch; Wiley VCH Verlag; Starch/starke; 59; 12; 12-2007; 614-623
dc.identifier.issn
0038-9056
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111395
dc.description.abstract
It is necessary to understand the interaction phenomena between proteins and polysaccharides for the development of starch‐based products with better physical and sensory properties. A simplified model system was chosen to study the influence of soy protein on physical and rheological properties of wheat starch and the possible interactions between them. Thermal and pasting behaviors of the slurries and texture properties, water retention capacity and ultra structure of soy protein‐wheat starch gels were analyzed. While soy protein isolate increased the viscosity of starch suspension during and after heating, gels with soy protein presented a weaker structure than wheat starch gels. Results suggested association between leached out material and swollen granule surface of starch with soy protein. Scanning electron microscopy reflected these changes in the gel ultrastructure.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley VCH Verlag
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Starch
dc.subject
Soy protein isolate
dc.subject
Gel
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effects of Soy Protein on Physical and Rheological Properties of Wheat Starch
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:00Z
dc.identifier.eissn
1521-379X
dc.journal.volume
59
dc.journal.number
12
dc.journal.pagination
614-623
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Weinheim
dc.description.fil
Fil: Ribotta, Pablo Daniel. Provincia de Córdoba. Ministerio de Ciencia y Técnica. Centro de Excelencia en Productos y Procesos de Córdoba; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Colombo, Andrés. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Provincia de Córdoba. Ministerio de Ciencia y Técnica. Centro de Excelencia en Productos y Procesos de Córdoba; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Leon, Alberto Edel. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Provincia de Córdoba. Ministerio de Ciencia y Técnica. Centro de Excelencia en Productos y Procesos de Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Starch/starke
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y2wy3vlm
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/star.200700650
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