Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Tironi, Valeria Anahi  
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina  
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina  
dc.date.available
2020-08-10T20:32:16Z  
dc.date.issued
2007-09  
dc.identifier.citation
Tironi, Valeria Anahi; Tomás, Mabel Cristina; Añon, Maria Cristina; Lipid and protein deterioration during the chilled storage of minced sea salmon (Pseudopercis semifasciata); John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 87; 12; 9-2007; 2239-2246  
dc.identifier.issn
0022-5142  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111366  
dc.description.abstract
Sea salmon is a very appreciated seafood. The aim of this work was to analyze changes in lipid and protein fractions of minced muscle during chilled storage (1 ± 1 °C). Lipid oxidation was important during the first 6 days of storage according to 2‐thiobarbituric acid (TBA) values determined, decreasing mainly ω3 22:6 fatty acid content. Lipid hydrolysis was evident after 9 days of storage. Interaction compounds between oxidation products and other cellular components were analyzed by fluorescence measurements. The results obtained showed evidence of the formation of interaction products involved, mainly polar components such as proteins. Decreases in myosin and actin thermal stability and myosin denaturation were recorded by differential scanning calorimetry. Solubility of total and myofibrillar proteins decreased after 6 days of storage. The electrophoretic profile of soluble fractions showed an increase in the intensity of bands corresponding to low‐molecular‐weight polypeptides and a decrease in high‐molecular‐weight species. Available lysine content did not change during chilled storage.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
SEA SALMON  
dc.subject
MINCED MUSCLE  
dc.subject
CHILLING  
dc.subject
LIPID OXIDATION  
dc.subject
PROTEIN MODIFICATIONS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Lipid and protein deterioration during the chilled storage of minced sea salmon (Pseudopercis semifasciata)  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:15Z  
dc.journal.volume
87  
dc.journal.number
12  
dc.journal.pagination
2239-2246  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Tironi, Valeria Anahi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.2949  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2949